Bakan Yerlikaya: “4 terörist daha etkisiz hale getirildi”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında gerçekleştirilen "Bozdoğan-44" operasyonunda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından yürütüldü.

Operasyonda, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) desteğiyle birlikte Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Timleri ve güvenlik korucuları görev aldı. Operasyon sırasında teröristlerle sıcak temas sağlandı ve çatışma yaşandı. Bu çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, turuncu kategoride yer alan Brüsk kod adlı Basri Cin ve gri kategoride yer alan Rüstem kod adlı Sefer Temel ile Kamuran Gever kod adlı Yılmaz Sala ve Dilsöz Rojhilat kod adlı teröristler bulunmaktadır. Bu teröristlerin, toplamda 6 eyleme katıldıkları, 1 güvenlik görevlisi ile 2 sivil vatandaşın şehit edildiği, 3 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşın yaralandığı belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri