Bakan Yerlikaya yarım milyonluk denetimi duyurdu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içerisinde yapılan kapsamlı trafik denetimlerinde 535 bin 705 sürücü ve araca işlem yapıldığını açıkladı.

Trafikte yaya güvenliğine dikkat çeken Yerlikaya, sürücülerin ışıklı trafik işareti bulunmayan okul ve yaya geçitlerinde hızlarını düşürerek yayalara ilk geçiş hakkını vermelerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yayaların trafikteki güvenliğinin artırılması için alınan önlemlerle ilgili bilgi verdi. Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin 26 Eylül ile 3 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde 2 milyon 823 bin 859 aracı denetlediğini belirten Yerlikaya, bu denetimler sonucunda kurallara uymayan sürücülere yönelik cezai işlemler uygulandığını ifade etti.

TRAFİKTE YAYA ÖNCELİĞİ VURGUSU

Trafik denetimlerinin yayaların güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, "Yaya kazalarının en aza indirilmesi ve yayalara karşı toplumsal bir farkındalık oluşturulması amacıyla, okul ve yaya geçitlerinde ve kavşaklarda hem sürücülere hem de yayalara yönelik denetimlerimiz artarak devam edecek" dedi. Bu kapsamda, sürücülerden yayalara saygı göstermeleri ve özellikle okul çevrelerinde daha dikkatli olmaları istenirken, yayalar için de farkındalık çalışmaları sürdürülecek.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Bakanlık, "Trafikte Yaya Önceliği" bilincini artırmak için ülke genelinde denetimlerini sıklaştıracak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamaları, trafikte hem sürücülerin hem de yayaların daha bilinçli hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekiyor. Yerlikaya, trafik kazalarının azaltılması ve yaya ölümlerinin önüne geçilmesi için farkındalık çalışmalarının yanı sıra cezai işlemlerin de devam edeceğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri