Bakan Yılmaz Tunç'tan Narin Güran cinayeti hakkında net açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8 yaşındaki Narin Güran’ın vahşice öldürülmesine ilişkin soruşturmada önemli açıklamalarda bulundu. Soruşturmanın gizli bir şekilde yürütüldüğünü belirten Bakan Tunç, sürecin çok fazla uzamayacağını ve iddianamenin hazırlandığında kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.

Bakan Tunç, cinayetle ilgili ifadelerin alındığını, otopsi raporlarının yeniden incelendiğini ve kriminal bulguların değerlendirildiğini ifade etti. Araçlardan ve olay yeri eşyalarından elde edilen delillerin titizlikle incelendiğini belirten Tunç, “DNA tespitleri yapılıyor ve kamera görüntüleri TÜBİTAK’ta detaylı bir şekilde analiz ediliyor. Tüm bu bulgular, etkin bir soruşturma sürecinin parçası olarak değerlendiriliyor” dedi.

KATİLLERE ULAŞILACAK

Soruşturmanın gizli bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Bakan Tunç, Narin’in katillerine ulaşmak için savcılığın yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirtti. “Bu süreç tamamlandığında ve iddianame hazırlandığında kamuoyu da bilgilendirilecek” diyen Tunç, soruşturmanın fazla uzamayacağını ve sona yaklaşıldığını söyledi.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A YÖNELİK SALDIRILARI: "İSRAİL’E DEVLET DEMEK ZOR"

Narin Güran cinayetiyle ilgili açıklamalarının yanı sıra, Bakan Tunç, İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırılarına da değindi. Tunç, İsrail’in bölgedeki saldırgan tutumunu eleştirerek, “Artık İsrail’e devlet demek zor. İsrail’in soykırım suçları tescillendi, ancak Adalet Divanı’ndaki kararlar uygulanmıyor. Maalesef savaş giderek bölgeye yayılıyor” ifadelerini kullandı.

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ: DNA İNCELEMESİ KARARI

Bakan Tunç, Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili olarak da mağdur ailenin talepleri doğrultusunda Cem Garipoğlu’nun mezarının açılarak DNA incelemesinin yapılacağını belirtti. Bu kararın, ailenin tereddütlerini gidermek amacıyla alındığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri