Bakanlıktan kurbanlık uygulaması: 'Tarım Cebimde'

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetini sorunsuz ve güvenli bir şekilde yerine getirmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda geliştirilen "Tarım Cebimde" mobil uygulaması, vatandaşların kurbanlık hayvanlarını kolayca sorgulamalarını ve gerekli bilgilere ulaşmalarını sağlıyor.

Vatandaşlar, öncelikle mobil uygulama mağazalarından 'Tarım Cebimde' uygulamasını cep telefonlarına indiriyor. Uygulama üzerinden 'Hayvansal Üretim' ana menüsünden 'Küpe Sorgulama' alt menüsünü seçerek, büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçimi yapabiliyor. Satın alınmak istenen hayvanın küpe numarası girildikten sonra "Sorgula” butonuna tıklanıyor ve hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşı bilgileri gibi detaylara kolayca ulaşılabiliyor.

''ÇOK KISA SÜRE İÇİNDE HAYVANIN ŞECERESİ GÖRÜLEBİLİYOR''

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada bakanlığın Kurban Bayramı için çalışmalarına hız verdiğini belirtti. Yumaklı, "Bakanlığımızın ilgili tüm birimleri sahada olacak. Ancak bizim ekiplerimizin olmadığı noktalarda vatandaşlarımız, 'Tarım Cebimde' uygulaması ile satın alacakları hayvanların kontrollerini yapabiliyor. Çok kısa süre içinde hayvanın şeceresi görülebiliyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri