Bakanlıktan son dakika Fırat Nehri açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı , dün Erzincan'da yaşanan maden göçüğüne ilişkin bugün sosyal medya üzerinden önemli bir açıklama yaparak Fırat Nehri'nin durumu hakkında bilgi verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan açıklamada, “İlk andan itibaren Sabırlı ve Çöpler dereleri ve Fırat Nehri boyunca belirlenmiş noktalardan rutin olarak anlık numuneler alınmaya başlanmış ve takibi yapılmaktadır. Şu an için bir kirlilik tespit edilmemiştir.” ifadelerine yer verildi.

Erzincan’da bir maden alanında dün yaşanan toprak kaymasına ilişkin Bakanlıktan sosyal medya üzerinden açıklama geldi. Açıklamada toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmaması için Sabırlı Deresi’nin nehre ulaştığı menfezin kapaklarının kapatıldığını belirtildi.

"KİRLİLİK TESPİT EDİLMEDİ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının açıklamasında alınan numunelerde kirliliğe rastlanmadığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Sonrasında toprak kaymasını önlemek amacıyla menfezlerin önünde de bir sedde yapılmıştır. Ayrıca bölgeden numuneler alınıp sürekli takip etmek üzere Bakanlığımızdan 10 kişilik uzman ekiple birlikte 2 georadar, 1 multistation, 2 set izleme cihazlarının bulunduğu 2 mobil cihaz ve mobil laboratuvarın da yer aldığı ekipleri bölgeye ivedilikle sevk edilmiş olup, ekiplerimiz titizlikle çalışmaya başlamış ve devam etmektedir. Bakan yardımcımız ile birlikte jeoloji, maden ve çevre alanında uzman 10 bilim insanı ile sahada çalışmalar sürdürülmektedir. İlk andan itibaren Sabırlı ve Çöpler dereleri ve Fırat Nehri boyunca belirlenmiş noktalardan rutin olarak anlık numuneler alınmaya başlanmış ve takibi yapılmaktadır. Şu an için bir kirlilik tespit edilmemiştir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri