Balıkesir'de canice öldürülen motokurye Ata Emre Akman'ın katilinin cezası belli oldu: Katilin babasına beraat

Balıkesir'de üniversite öğrencisi ve motokurye Ata Emre Akman'ın 25 yerinden bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada mahkeme kararını verdi. Saldırgan Erdoğan Özdemir 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Azmettirici olarak suçlanan babası ise beraat etti.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, 11 Mayıs'ta sokak ortasında Erdoğan Özdemir tarafından 25 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Mahkeme, Erdoğan Özdemir'in yaşının 18'den küçük olması nedeniyle "Fiili işlediği sırada 15 yaşını doldurmuş olup, 18 yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 14 yıldan 20 yıla, müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 9 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur" maddesine dayanarak 24 yıl hapis cezası verdi.

DURUŞMADA DUYGUSAL ANLAR

Duruşmada müşteki avukatlarından biri ağlayarak savunma yaptı ve cübbesini çıkararak, "Sayın mahkeme başkanı, huzurunuzda cübbemi çıkartıyorum, bu savunmayı anne olarak yapmak istiyorum. Benim oğlum da Ata ile aynı yaşta. Bu kabul edilebilecek bir şey değil. Biz bu ülkeye pırıl pırıl evlatlar yetiştirmek isterken karanlık kişiler tarafından öldürüldü. Kendisi cezaevinde kalmamak için oğluna yaptırdı. Bunların tamamı tasarlanmıştır." dedi.

Cumhuriyet savcısı, sanık ve babasının ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. Ancak, saldırganın yaşı nedeniyle 24 yıla kadar hapis cezası verildi. Cinayeti azmettirdiği iddia edilen baba hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Savcılık tarafından Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, katil zanlısı Erdoğan Özdemir'e tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istenmişti. Şüphelinin yaşının 18'den küçük olması nedeniyle, ağırlaştırılmış müebbet cezası yerine 14 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Erdoğan Özdemir, cinayeti işledikten sonra evine kaçarken kanlı elbiselerini çamaşır makinesine atarken yakalandı. Babası Orhan Ö. ise cinayeti azmettirdiği iddiasıyla tutuklandı. Orhan Ö'nün dini nikahlı eşi ile aralarındaki husumet nedeniyle oğlunu cinayete azmettirdiği iddia edildi. Şüpheli, oğlunu veya babasını kullanarak cinayet işleteceğini belirten tehditlerde bulundu.

KATİL OĞLUNU SAVUNDU

Orhan Ö, oğlunun cinayeti işlediğini kabul ederek "Mermi gibi oğlan yetiştirdim" şeklinde savunma yaptı. Orhan Ö'nün dini nikahlı eşini öldürtmek için oğlunu kullanacağına dair tehditler savurduğu ve bu tehditlerin ardından Erdoğan Özdemir'in cinayeti işlediği iddia edildi.

Mahkeme, Erdoğan Özdemir'e 24 yıl hapis cezası verirken, azmettirici olarak suçlanan babası Orhan Ö'nün beraat etmesine karar verdi. Cumhuriyet Savcısı, Orhan Ö'nün de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri