Başkent Üniversitesi öğrencilerinin muhteşem sergisi

Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencileri Bitirme Projeleri Sergisi’ni 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’nde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde gerçekleştirdi.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Sergi açılışına Başkent Üniversitesi önceki rektörleri Prof. Dr. Kenan Araz, Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Berna Dengiz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Yağcı, Müze Müdürü Yusuf Kıraç, Ankara Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Nurcan Karagöz Herichi, Ankara Reklamcılar Derneği Başkanı Bora Hızal, Açık Hava Reklamcılar Derneği Başkanı Şahin Acar, Birten Gökyay ile akademisyenler, sektör temsilcileri katıldı.

Serginin açılış konuşmasında Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senem Gençtürk Hızal, “1921 yılında Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Cumhuriyetin ilanına giden yolda ulus devletin inşasında, vatandaşın kimliğini tanımlamasında oldukça önemli bir konuma sahip olmuştur. Geçmiş, nice medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu’nun toprağından kazılarla gün yüzüne çıkartılırken, müze Türk Tarih Tezi’nin mekânsal karşılığı olmuştur." dedi.

DÜNYA MÜZELER GÜNÜ

18 Mayıs'ın Dünya Müzeler Günü olduğunu anımsatan Gençtürk, şunları söyledi:

"Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak İTA Bitirme Projesi dersi kapsamında mezun adayı öğrencilerimizin Anadolu Medeniyetleri Müzesi iletişim kampanyasını sizlere sunmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Üniversitemiz kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal hocamız tarihini bilmeyen geleceğine katkı sağlayamaz der, bu sözler biz Başkentlilerin her daim aklında, bu çalışmalar da yansıması oldu. Bu sergi, Başkentli iletişimcilerden Başkent'in kalbinde Ulus’ta bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne, onun kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bir saygı duruşudur.

Üniversitemiz Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal Hoca'mızın öncülüğünde, kendisine M.Ö. 380’li yıllarda kurulan Yunanistan’daki Atina Akademisi tarafından 16 Nisan 2024 tarihinde takdim edilen Yüksek Şeref Ödülü bizler için, ülkemiz için büyük bir onur kaynağı olmuştur.

Öğrencilerimiz ve bizler hocamızın vizyonu ile her daim ileriye yürümeye, 7/ 24 çalışmaya devam edeceğiz. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.”

Başkent Üniversitesi Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu da açılış konuşmasında Başkent Üniversitesinin bilim ve sanatla yükselmeye devam edeceğini söyiledi.

Açılıştan sonra, Prof. Dr. Kenan Araz, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Yusuf Kıraç’a teşekkür belgesini verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş de sergiyi ziyaret ederek öğrencileri kutladı. Sergiye katılan öğrencilere katılım belgeleri konuklar tarafından sunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri