Başkent’in 100. Yıl dönümünde Ankaralı başkanlardan mesaj

13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşunun 100. Yıl dönümü kapsamında Ankara’da bulunan belediye başkanları, sosyal medya hesaplarından 13 Ekim mesajları yayınladı.

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Eylül 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması'nı onaylamasının ardından İstanbul'un düşman işgalinden kurtarılması süreci başladı. Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü, Ankara'nın başkent yapılması için bir teklif hazırladılar. 13 Ekim 1923 tarihinde, Cumhuriyet'in ilanından sadece 16 gün önce, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan bu yasa önerisi kabul edilerek Ankara resmi olarak Türkiye'nin yeni başkenti oldu.

Ankara’nın başkent oluşunun 100. Yılında Ankara’daki belediye başkanları sosyal medya hesaplarından bu anlamlı güne özel gurur mesajı paylaştı.

İŞTE BELEDİYE BAŞKANLARININ MESAJLARI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’nın başkent oluşunun 100. yılı vesilesiyle bir araya geldik, bu kutlu günün heyecanını yaşadık. Cumhuriyetin gözbebeği Ankara için hiç durmadan çalışacak, bu şehri dünyada hak ettiği konumlara getireceğiz. Nice yüz, bin yıllara” şeklinde konuştu.

Çankaya Belediye Başkanı, Alper Taşdelen, “Kalbimiz 100 yıldır Ankara’da atıyor. Ankaramızın Başkent oluşunun 100. Yılını kutluyor; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Milli mücadelemizin karargah şehri, Cumhuriyetimizin Kalbi Ankara'mızın Başkent oluşunun 100. yıl dönümü kutlu olsun!” dedi.

“NİCE YÜZYILLARA ANKARA”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Ankara; bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sembolü, istiklal mücadelemizin zaferle taçlandırdığı şehir… Milli Mücadele’nin merkez karargâhı, Türkiye’nin kalbi, Gazi şehrimiz Ankara’mızın başkent oluşunun 100. yıl dönümü kutlu olsun! Nice yüzyıllara Ankara” ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Ankara’nın Başkent oluşunun 100. Yılı dolayısıyla düzenlediğimiz “Millî Mücadele Dönemi ve Sonrası Ankara” temalı fotoğraf sergisi ve konferansına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. #AnkaranınBaşkentOluşu Kutlu Olsun!” ifadelerine yer verdi.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Ankara’mızın başkent oluşunun 100. yılı kutlu olsun” dedi.

“ANKARA'MIZIN BAŞKENT OLUŞUNUN 100. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ankara'mızın başkent oluşunun 100. yıl dönümü kutlu olsun! Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Başkentler, ülkelerin kimliğini ve tarihini yansıtır. Ankara hem kurtuluşu hem de kuruluşu temsil eder. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkenti Ankara ne kadar değerli olursa, Türkiye Cumhuriyeti de o kadar değerli olur. Başkentimize hep birlikte sahip çıkmalıyız.”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “13 Ekim Ankara'nın Başkent Oluşunun 100. Yılı Kutlu Olsun! 13 Ekim'de Ankara'nın Başkent Oluşunun 100. Yılını Gölbaşı Belediyesi Yüzüncü Yıl Buz Pateni ve Tırmanma Spor Salonu açılışı ile kutluyoruz. Sizleri de bu özel günde aramızda görmekten mutluluk duyarız” diye konuştu.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Doğduğum, büyüdüğüm, doyduğum, yaşadığım şehrim, memleketim Ankara'mızın başkent oluşunun 100’üncü yılı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri