Başkent'te gıda güvenliğine yönelik denetimler aralıksız sürüyor! Alo 174 Gıda Hattı'nı arayın!

Son dönemlerde Türkiye'nin hemen hemen her ilinde halk sağlığını tehlikeye atan gıda ürünleri ele geçiriliyor. Ankara'da da Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda firmalarını denetlemeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde denetimlerin devam edeceğini belirterek, vatandaşlara, uygunsuz gördükleri ürünleri "ALO 174 Gıda Hattı"na bildirmeleri çağrısında bulunmuştu.

Yüksek enflasyon, hammadde ve nakliye giderlerindeki artış birçok üreticinin farklı yöntemlere başvurmasına neden oluyor. Birçok üretici firma halk sağlığını tehlikeye atarak piyasaya tarihi geçmiş başta peynir, yumurta ve sucuk gibi şarküteri ürünleri sürüyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gıda firmalarını denetlemeye devam ediyor. Halk ve çevre sağlığını korumaya yönelik denetimlerde tarihi geçmiş peynir, yumurta, sucuk gibi şarküteri ürünleri ele geçiriliyor.

BAŞKENT'TE GIDA DENETİMLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR!

Ankara'da da birçok gıda üreticisi firmaya sürekli denetim yapılıyor.

En son Ankara İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Akyurt'ta bal imal eden firmalara yönelik denetim yaptı. Ankara'nın Akyurt ilçesinde yapılan operasyonda, sahte bal yapımında kullanılan 8 bin 150 ton glikoz, früktoz ve şeker ile çeşitli markalara ait 100 bin bal etiketi ele geçirildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, Ankara'da tağşiş edilmiş, bozulmuş ya da niteliği değiştirilmiş gıdalarla yönelik mücadelenin sürekli devam ettiğini vurguladı.

Yetkililerin bahse konu fabrikada bozuk bal üretildiği ya da sahte bal üretildiği yönünde aldıkları bilgiler üzerine geniş bir inceleme yaptığını belirten Şahin, "Bu inceleme sonucunda burada ve diğer işletmelerde yüzlerce ton civarında bozuk gıda veya bozuk bal üretiminde kullanılan ama aslında kullanılması yasak olan birtakım ürünler ele geçirildi." dedi.

Konuya ilişkin adli ve idari işlemlerin devam ettiğini dile getiren Şahin, ele geçirilen malzemelerin imha edileceğini söyledi.

Vatandaşların ve satıcıların malzemelerini iyi incelemesini istediklerini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Aldığınız malın orijinal ve gıda güvenliğine sahip olup olmadığına lütfen dikkat edin. Müşteri olarak vatandaşlarımız fiyatlara aldanarak bir tuzağa düşmesinler. Kendi sağlıkları, ailelerinin sağlıkları, çocuklarının sağlıkları açısından ne olur dikkatli olalım."

BAKAN YUMAKLI NE DEMİŞTİ?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde denetimlerin devam edeceğini belirterek, vatandaşlara, uygunsuz gördükleri ürünleri "ALO 174 Gıda Hattı"na bildirmeleri çağrısında bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri