Baykar'dan sosyal medyadaki iddialara sert yanıt!

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, şirketine yönelik sosyal medyada yayılan iddialara sert bir şekilde tepki gösterdi.

Bayraktar, sosyal medya platformlarında yürütülen "false flag" operasyonlarına alışık olduklarını belirterek, Türkiye’nin milli kazanımlarını bu tür operasyonlara kurban etmeyeceklerini vurguladı.

Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugüne kadar İsrail’den tedarik edilen Heron’ların veya yurt dışından milyarlarca dolar ödenerek alınan diğer askeri ürünlerin eleştiri konusu olduğunu gördünüz mü? Sosyal medyada bu konular hakkında bir tartışma yapıldığını hatırlıyor musunuz?” şeklindeki sorularıyla dikkat çekti. Türkiye'nin 20 yıl önce İsrail'den temin ettiği Heron insansız hava araçlarının yüksek maliyetli ve silahsız olduğunu hatırlatan Bayraktar, bu sistemlerin operasyonel zorluklar çıkardığını ifade etti.

YERLİ ÜRETİMDE DEVRİM NİTELİKLİ ADIMLAR

Bayraktar, Türkiye'nin bu alanda devrim niteliğinde adımlar attığını vurgulayarak, “Bugün en ileri teknolojik kabiliyetlere sahip SİHA’ları üretiyor ve ihtiyaçlarımızı çok daha maliyet etkin şekilde karşılıyoruz. Türkiye bu alanda dünya pazarının lideri konumuna geldi” dedi. Ayrıca, kardeş ülke Azerbaycan'daki ADEX Uluslararası Savunma Fuarı’nda Türk firmalarının önemli bir rol üstlendiğini ve bu durumun Türk savunma sanayisinin uluslararası arenadaki başarısını gösterdiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri