Bayram öncesi Ankara'daki Sobacı Çarşısı’nda hayal kırıklığı!

Ankara’nın Sobacı Çarşısı’nda esnaflık yapan Onur Sökmen, bu yılki bayram yoğunluğunun beklentilerinin altında kaldığını belirtti. Sökmen, geçen yılın daha hareketli geçtiğini, bu yıl ise bayram tatilinin uzun olması ve kurbanlık fiyatlarının yüksek olmasının durgunluğa neden olduğunu ifade etti.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Kurban Bayramı yaklaşırken her yıl olduğu gibi bu yıl da esnaf, bayram yoğunluğunu merakla bekliyordu ancak Sobacı Çarşısı esnafı, umduğunu bulamadı.

Ankara’nın Sobacı Çarşısı’nda esnaflık yapan Onur Sökmen, bayram öncesi yaşananları değerlendirerek, “Bayram yoğunluğu beklediğimizden de düşük. Geçen sene daha hareketliydi. Bu yıl tatilin uzun olması ve kurbanların pahalı olması etkili oldu diye düşünüyoruz. Tatil uzun olduğu için insanlar memleketlerine gidiyor. Bir hisse de 25 bin liralarda. Vatandaş bu parayı veremeyince bağış yapmaya yönleniyor. Bu nedenlerden dolayı Sobacı Çarşısı’nda alışveriş durgun geçiyor.” dedi.

ESNAFIN UMUDU BAYRAM SONRASINDA

Sökmen, bayram sonrasında bir hareketlilik beklediklerini dile getirerek, “Kurban kesenin de kesmeyenin de elinde et olacak. İhtiyaca göre bir mangal, şiş, kavurma sacı alacaktır diye düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

MANGAL İÇİN GEREKLİ MALZEMELER KAÇ LİRA?

Mangal için gerekli olan malzemelerin fiyatları hakkında bilgilendirme yapan Sökmen, “El ızgaraları 100 liradan başlıyor 300 liraya kadar artıyor. Mangal fiyatları 200 liradan 7 bin 500 liraya kadar uzanıyor. Şişler 5-20 TL arası değişiyor. Kavurma saçları 100-500 lira arası değişiyor, bakır semaverlerin en pahalısı 3 bin lira, çelik olanlar 300 liradan başlıyor. Mangal kömürünün kilosu ise 50 lira.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri