Belçika Prensi Laurent, Türkiye'yi öve öve bitiremedi: Türkiye'nin büyük potansiyeli var

Belçika Prensi Laurent, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısının yanı sıra yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği teknolojileri endüstrisinin gelişiminde de büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Son dönem ziyaretlerinde Türkiye'nin potansiyelini gözlemlediğini ifade eden Prens Laurent, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savunma sanayisinde elde ettiği başarıyı takdirle karşıladı. Ayrıca Türkiye'nin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği teknolojileri alanında da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Prens Laurent, Türkiye'nin jeopolitik konumu ve çalışkan insanlarıyla dikkat çektiğini, ülkenin çok donanımlı mühendislerine sahip olduğunu ve altyapı alanında Avrupa'dan daha iyi bir durumda olduğunu söyledi.

TÜRKİYE TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLABİLİR!

Ayrıca, Prens Laurent'in "enerji verimliliği teknolojileri ile yenilenebilir teknolojinin hibridizasyonu" olarak adlandırdığı projeye de değindi. Bu projenin Türkiye'deki yenilenebilir enerji sektörünü daha da güçlendirebileceğini ve enerji maliyetlerini düşürebileceğini belirten Laurent, SOCAR ile yapılan iş birliğiyle ilk pilot projenin haziran ayında sunulacağını da aktardı.

Prens Laurent, Türkiye'nin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında liderlik rolü üstlenebileceğini ve bu alanda Avrupa ve dünya genelinde örnek olabileceğini ifade etti.

Prens Laurent, Türkiye'nin sıfır atık projesi gibi çevre dostu girişimlerini hakkında ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da sıfır atık konusunda çok iyi tanınıyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de Emine Erdoğan'ın şehirlerdeki sıfır atıkla ilgili çalışmalarını tebrik ediyor." diye konuştu.

Geçen yıl Türkiye ziyaretinde Boğaziçi Üniversitesinde temaslarda bulunduğunu anlatan Laurent, "Enerji verimliliği teknolojileri ile yenilenebilir teknolojinin hibritleşmesi' adını verdiğim yeni teknoloji konseptimi sundum. Bu konsept aslında yenilenebilir teknoloji ve enerji verimliliğinin bir karışımı." ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri