Bendevi Palandöken bayramda dolandırıcılara karşı uyardı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Kurbanlık satışları, fiyat artışları ve sahtekarlıklara karşı alınacak tedbirler konusunda açıklamalarda bulunan Palandöken, bayram boyunca esnafın yoğun bir hareketlilik yaşadığını belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı’nda 150-200 milyar lira arasında bir ciro beklendiğini ve bu nedenle sahte paraya karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

BÜYÜK BİR HAREKETLİLİK BEKLENİYOR

Geçen yıl Kurban Bayramı'nda 847 bin büyükbaş ve 2 milyon 800 bin küçükbaş hayvan kesildiğini hatırlatan Palandöken, bu yıl fiyat artışları nedeniyle yaklaşık 700 bin büyükbaş ve 2,5 milyon küçükbaş hayvan kesileceğinin tahmin edildiğini belirtti. "Bu yıl sadece kesilecek kurbanlıklar için yaklaşık 110 milyar lira gelir öngörülüyor. Bayram tatili boyunca 415 meslek dalında hizmet veren esnafımızda büyük bir hareketlilik yaşanıyor," dedi.

Bayram öncesi yapılan alışverişlerin piyasayı canlandırdığını belirten Palandöken, “Tatlı, şekerleme, kolonya, kıyafet, bayramlık ve kurbanlık gibi alışverişler ile seyahatler için bilet satışları tüm piyasalarda hareketlilik yarattı. Çocukların karne hediyeleri ve bayram ziyaretleri için yapılan alışverişlerle piyasaya 150-200 milyar TL para girmesi bekleniyor,” diye ekledi.

DOLANDIRICILAR KALABALIK PAZARLARI TERCİH EDİYOR

Palandöken, özellikle kurban pazarlarında sahte paraya karşı çok dikkatli olunması gerektiğini belirtti. “Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda 2,8 milyon küçükbaş ve 847 bin büyükbaş kurban satışı gerçekleşti. Bu yıl da dolandırıcılar, dikkat çekmemek için özellikle kalabalık pazarları tercih ederek piyasaya sahte para sürüyor. Esnafımız ve kurban ibadetini yerine getirmek için alışveriş yapan vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalı,” dedi.

Palandöken, ayrıca zabıta ve polis ekiplerinin denetimlerini sıklaştırması gerektiğini vurguladı. “Dolandırıcılar, bayram öncesi yoğunlaşan pazarlarda daha fazla ortaya çıkıyor. Esnaf ve vatandaşlar sahte para konusunda bilinçli olmalı, kolluk kuvvetleri denetimlerini artırmalı ve kurban pazarlarında para sayma ve kontrol makineleri bulundurulmalı,” diye konuştu.

BANKNOTLARIN FAZLALIĞI SAHTE PARA RİSKİNİ ARTIRIYOR

Palandöken, kurban fiyatlarındaki yükseliş ile beraber nakit ödemelerde banknotların fazla olmasının sahte para riskini artırabileceğine dikkat çekti. “Bu yıl Kurban Bayramı’nda piyasaya 150-200 milyar TL’lik para girmesi bekleniyor. Dolandırıcılar özellikle canlı hayvan pazar yerleri ile mahalle aralarındaki pazarları hedef alıyor. Üreticinin emeğinin boşa gitmemesi için sahte paraya dikkat edilmeli. Vatandaş ve satıcılar sahte paraya karşı uyanık olmalı,” ifadelerini kullandı.

TESK Başkanı Palandöken, bayram öncesi ve sırasında alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekerek, sahtekarlıklara karşı esnaf ve vatandaşları uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri