Benzine indirim geliyor: Akaryakıt indiriminin tarihi belli oldu!

Türkiye genelinde araç sahipleri, benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmeye devam ederken, 22 Ekim 2024 Salı gününden itibaren akaryakıtta indirim yapılması bekleniyor.

Son dönemde Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanma ve döviz kurundaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarına doğrudan etki ederken, araç sahipleri rahat bir nefes almayı bekliyor.

20 Ekim 2024 Pazar günü itibarıyla Brent petrol fiyatı 73,17 dolara gerilerken, bu düşüşün Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına da olumlu bir yansıması olacak. Benzin ve motorin fiyatlarına yapılacak indirim, akaryakıt fiyatlarını hafifletecek olsa da vatandaşlar indirimlerin uzun soluklu olup olmayacağını merak ediyor.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir’deki benzin, motorin ve LPG fiyatları güncellenmiş durumda. Akaryakıt fiyatlarının büyük şehirlerde dahi farklılık göstermesi, vatandaşların yakıt istasyonlarındaki fiyatları sürekli kontrol etmelerine yol açıyor. İşte 20 Ekim 2024 Pazar günü itibarıyla Türkiye'nin büyük şehirlerinde güncel fiyatlar:

  • İstanbul Avrupa Yakası:
    Benzin: 44,68 TL
    Motorin: 43,55 TL
    LPG: 25,14 TL

  • İstanbul Anadolu Yakası:
    Benzin: 44,56 TL
    Motorin: 43,50 TL
    LPG: 24,60 TL

  • Ankara:
    Benzin: 45,09 TL
    Motorin: 44,08 TL
    LPG: 25,15 TL

  • İzmir:
    Benzin: 45,54 TL
    Motorin: 44,58 TL
    LPG: 25,05 TL

BRENT PETROL VE DÖVİZ KURUNDAKİ DALGALANMALAR FİYATLARI ETKİLİYOR

Akaryakıt fiyatlarındaki değişimlerin en büyük sebebi Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki oynaklıklar olarak öne çıkıyor. Petrol fiyatları, küresel ekonomik gelişmeler, jeopolitik riskler ve arz-talep dengesi gibi faktörlere bağlı olarak sürekli değişim gösteriyor. Türkiye'deki akaryakıt fiyatları ise döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki bu hareketliliğe bağlı olarak şekilleniyor.

Son aylarda döviz kurundaki yükseliş ve küresel petrol piyasasındaki belirsizlikler nedeniyle Türkiye’de benzin ve motorin fiyatlarında ciddi artışlar yaşanmıştı. Ancak Brent petrol fiyatlarının gerilemesi ve döviz kurundaki kısmi iyileşme, 22 Ekim 2024 Salı gününden itibaren akaryakıtta indirimi gündeme getirdi. İndirimin ne kadar süreceği ise petrol piyasasındaki gelişmelere bağlı olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri