Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini damga vuran 5 maç!

Beşiktaş-Fenerbahçe derbileri ikonik zaferlere, tarihi gecelere şahitlik yapmış derbilerden... Bu gece de benzerinin yaşanmaması için bir sebep yok!

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Süper Lig’de derbinin ilk cevabı Fenerbahçe-Galatasaray olarak kabul ettirilmeye çalışılsa da Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinin gerilimi ve vaatleri her zaman çok daha farklı olageldi. 6-0 gibi ikonik skorlar hariç ilginç maçlar ve skorlar son dönemde bu iki takım arasında oynanıyor.

Yakın döneme damgasını vurmuş 5 maçı sizin için belirledik:

Fenerbahçe 2-4 Beşiktaş / 2022-23 Sezonu

Fenerbahçe için belki de sonun başlangıcı diyebileceğimiz bir maçtı. Hem de Beşiktaş’a son darbeyi vurmak için her şey müsaitken oldu ne olduysa.

1-0 önde olan Fenerbahçe, Welinton’un hatasıyla bir penaltı kazandı ve Beşiktaş’ın on kişi kalmasını sağlamıştı. Valencia golü attığı an skor 2-0 olacak ve on kişi Beşiktaş maça havlu atacaktı ama olmadı. Önce Valencia penaltıyı kaçırdı ardından Redmond resitali izlendi. Redmond bir anda 3 asist bir gole imza atarak Beşiktaş’a Kadıköy’de bir hikaye daha kazandırdı. Maç da 4-2 noktalandı.

Fenerbahçe 3-4 Beşiktaş / 2020-21 Sezonu

Pandemi etkisi altında oynanan sezon sonunda Beşiktaş ipi göğüslerken, mazisine bir ikonik Fenerbahçe galibiyeti daha sıkıştırıyordu. Deplasmanda oynadıkları maçta Sergen Yalçın’ın “makineleşmiş” takımı erken bulduğu Aboubakar golleriyle skoru almış daha sonra 50.dakikada tekrar on kişi kalmıştı. Bu eksiklik de maçın dönmesine yetmedi ve Beşiktaş sahada 4-3 galip ayrıldı.

Beşiktaş 2-4 Fenerbahçe / 2010-11 Sezonu

Beşiktaş’ın Portekiz çetesine teslim edildiği Bernd Schuster yönetimindeki sezonundaki ağır yenilgilerinden biri Fenerbahçe’ye karşı olmuştu. Alex’in devleştiği ve hattrick yaptığı gecede iki takım arasındaki güç farkı da bariz bir şekilde gözler önüne seriliyordu.

Alex ve Necip’in kendi kalesine attığı goller Beşiktaş’a sezonu kapattıran maçın habercisi oluyordu. Fenerbahçe ise şampiyonluk yarışını son haftaya kadar Aykut Kocaman ile kovalamış ancak başarılı olamamışlardı.

Beşiktaş 1-2 Fenerbahçe 2005-06 Sezonu

90.dakikadan sonra başlayan maç olarak da bilinen maç…

90.dakikada Kartal Gol Gol sesleri arasında gelen Kleberson golüyle eşitliği yakalayan Beşiktaş, maç içindeki kötü giden momentumu lehine çevirmişti. 90’da gelen golle Beşiktaş taraftarı ikinci gol için daha coşkulu daha istekli “Kartal Gol Gol” tezahüratları yaparken, sahneye Tuncay Şanlı çıktı ve tüm İnönü’yü sessizliğe gömdü. Fenerbahçe maçı 2-1 kazandı.

Fenerbahçe 3-4 Beşiktaş 2004-05 Sezonu

Beşiktaş’ın kötü giden sezonu için adeta bir onur gecesi olan maçta Beşiktaş’ta yedek kulübesinde duran isim Rıza Çalımbay’dı.

Fenerbahçe’nin ağır favori olarak çıktığı maçta Beşiktaş kafa kafaya futbol oynarken golleri de buluyordu. Carew ve Tümer Metin’in yıldızlaştığı maçta Beşiktaş 3-2 öndeyken 80.dakikada Cordoba ile penaltıya sebebiyet veriyor; Cordoba kırmızı kart ve Alex’in golüyle maç 3-3’e geliyor. Kaleye geçen forvet oyuncusu Pancu iki kurtarış yaparken Fenerbahçe işinin kolaylaştığını düşünürken bambaşka bir tablo ile karşılaşıyordu. 87’de gelen Beşiktaş golü “Kadıköy Hatırası” diye tarihe geçecek bir gecenin habercisi oluyordu.

Maçta Fenerbahçe taraftarının Rıza Çalımbay’ın ailesinin bir apartmanda “kapıcılık” yapması sebebiyle “Rıza efendi iki ekmek bir süt” pankartıyla da uzun süre konuşulmuştu. Pankarta en sert tepki Fenerbahçe efsanesi Rıdvan Dilmen’den gelmiş, “Ben o insanların ekmeğini yedim, bunu bir kenara bırakalım hiç mi utanmanız yok? Bu kadar mı onursuzsunuz. Şu mağlubiyetten daha büyük ayıp Fenerbahçe adına şu pankart” şeklinde isyan etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri