Beşiktaş gece kulübü yangınında iddianame hazır!

İstanbul Beşiktaş'ta 2 Nisan'da bir gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 9 şüpheli için ayrı ayrı 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

YANGINDA 29 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

2 Nisan tarihinde Beşiktaş'ta bir gece kulübünde çıkan yangın, 29 kişinin hayatını kaybetmesine ve 2 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Yangının ardından geniş kapsamlı bir soruşturma başlatan savcılık, yangının sorumlularını tespit etmeye yönelik çalışmalar yürüttü.

GÖZALTILAR VE TUTUKLAMALAR

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş yerinin Mesul Müdürü İsmet Şen (65), iş yerinin ortakları Mehmet Menduh Ceylan (45), Şahzade Şekergümüş (50) ve Fatma Dörtgül, Muhasebeci S.A. (39), İşletme Müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu Kahraman Erdem (47), metal işleri firma sahibi Çağatay Altunel (43) ve mobilyacı E.E. (40) hakkında yapılan incelemeler sonucunda, 9 şüphelinin "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla tutuklanmaları talep edildi. Gözaltına alınan E.E., emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Savcılık tarafından yürütülen kapsamlı soruşturma sürecinde, iş yeri teknik servis sorumlusu İbrahim Bildirici, iş kazasından suç kaydı bulunan sahne yapımı firması sahibi Dursun Çelik ve sahne yapımı teknik servis firması sahibi Sibel Çelik de gözaltına alındı. İstanbul Adliyesi'ndeki Müracaat Savcılığında ifadeleri alınan 11 şüpheliden 9'u tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 2 şüpheli ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Sulh ceza hakimliğindeki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 8'i tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri