Biden, İsrail'e destek mesajı verdi

Gazze'de ateşkes için çalışmaya devam ettiklerini belirten Biden, İsrail-Lübnan çatışmaları konusunda da diplomatik çözümleri desteklediklerini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği saldırıyla ilgili olarak, bu günün "Yahudi halkı için Holokost'tan bu yana yaşanan en ölümcül gün" olduğunu ifade etti. Saldırılarda 1,200'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini belirten Biden, ayrıca 250'den fazla kişinin esir alındığını ve bu kişiler arasında 12 Amerikalının bulunduğunu aktardı.

Biden, saldırının hemen ardından İsrail'e giderek, o günden itibaren Tel Aviv'e güçlü siyasi ve askeri destek verdiklerini vurguladı. Ancak, 7 Ekim'den sonraki süreçte ölen Filistinlilere dair net bir sayı vermeden "Çok fazla sayıda Filistinli bu çatışmada çok fazla acı çekti" dedi. Biden, İsrail ordusunun katlettiği 42 binden fazla Filistinliyi gündeme almadı ve Hamas'ın masum sivillerin arasına saklandığını savunarak ölü sayısının yüksek olmasının sebebini bu duruma atfetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri