BİK'ten şartlara uymayan gazetelere ciddi yaptırım!

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nun 2024 yılına ait 14. toplantısı, 23 Temmuz 2024 tarihinde yapıldı. Toplantıda, deprem bölgesindeki gazeteler ve internet siteleri için uygulanan muafiyet süresinin uzatılmasına karar verildi.

Toplantıda, resmî ilan ve reklam yayımıyla ilgili süreli yayınlara yönelik yapılan işlemler değerlendirildi. Bursa’da yayımlanan bir gazetenin asgari satış fiyatı şartını ihlal etmesi nedeniyle 3 gün, Çankırı’da yayımlanan bir gazetenin ise kadro, içerik, defter tutma ve asgari fiili satış şartlarını ihlal etmesi nedeniyle 10 gün süreyle resmî ilan ve reklam kesme cezası uygulandı. Ayrıca, İzmir ve Van’daki gazetelere de çeşitli ihlaller nedeniyle 6 ila 7 gün süreyle ceza verildi.

İTİRAZLAR VE DEPREM BÖLGESİ MUAFİYETLERİ

Samsun’daki bir internet haber sitesinin, asgari ziyaretçi trafik şartını ihlal etmesine dair yapılan itiraz reddedildi. Deprem bölgesindeki gazeteler ve internet haber siteleri için uygulanan muafiyetlerin süresi 1 Ağustos 2024’ten itibaren uzatıldı. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki gazeteler için asgari fiili satış şartları ve internet siteleri için asgari ziyaretçi trafik şartları, 31 Aralık 2024 tarihine kadar aranmayacak.

İSİM VE ALAN ADI DEĞİŞİKLİKLERİ

Toplantıda, süreli yayınların isim ve alan adı değişikliği talepleri de görüşüldü. Malatya’da yayımlanan iki gazetenin isim değişiklikleri, Manisa’daki bir internet haber sitesinin ise alan adı değişikliği talepleri kabul edildi.

BORÇ PARA VE YARDIMLAR

Basın İlan Kurumu, basının desteklenmesine yönelik olarak, fikren ve bedenen çalışan 25 basın mensubuna toplam 300 bin Türk Lirası faizsiz ve 12 ay geri ödemeli borç para yardımı yapılmasına karar verdi. Bu yardımlar, borç para taleplerinin yanı sıra vefat eden basın mensuplarının ihtiyaç sahibi ailelerine de maddi destek sağlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri