Binali Yıldırım'dan dikkat çeken 15 Temmuz yorumu: "Bu destan, ikinci Çanakkale destanıdır"

Türkiye'nin 27’nci ve son başbakanı Binali Yıldırım, Sakarya'daki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz 2016'da Başbakan olarak görevde olan Binali Yıldırım, darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçtiğini anımsatarak, "O gece, asker kılığına girmiş teröristler milletin kendilerine emanet ettiği silahları ve araçları gasp ederek millete saldırmaktan çekinmediler. 15 Temmuz'da FETÖ mensuplarının giriştiği bu darbe girişimi, halkımızın ve Hakk'ın gücüyle engellendi" dedi.

Yıldırım, darbe girişimini Çanakkale Destanı'na benzeterek, "Bu destan, ikinci Çanakkale destanıdır. Teröristler yalnız hareket etmiyor; arkasında sömürgeci ülkeler ve bitmeyen hesaplar var. Bu hesaplar gelecekte de devam edecek" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Mayıs 2016'da 65'inci hükümeti kurma görevini verdiğini ve 15 Temmuz'da karşılaştıkları darbe girişiminin hemen ardından, halkı meydanlara çağırarak milli iradenin galip geldiğini belirten Yıldırım, milletin büyük bir destan yazdığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri