Bir ilde denize girmek yasaklandı: Kaymakamlık uyardı!

Sakarya'nın denize kıyısı bulunan Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerinde, olumsuz deniz durumu ve rip akıntısı nedeniyle denize girişler bugün de yasaklandı.

İlçelerde dalgaların ve rip akıntısının oluşturduğu tehlike sebebiyle kaymakamlıkların aldığı bu karar, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla uygulamaya konuldu.

KAYMAKAMLIKLARIN KARARI VE UYARILAR

Karasu Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Olumsuz deniz durumu ölümlü boğulma olaylarına sebep olmaktadır. Ağır deniz şartları sebebiyle bugün (07.07.2024) saat 10.20 itibarıyla denize girişler yasaklanmıştır” denildi. Kaymakamlık, vatandaşları tehlikeli deniz koşullarına karşı dikkatli olmaları ve yasağa uymaları konusunda uyardı.

İTFAİYE EKİPLERİNDEN ÖNLEMLER

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amirliği ekipleri, kırmızı bayrakları çekerek denize girmenin yasak olduğunu belirtti. Ekipler, sahil bölgelerinde devriye gezerek vatandaşlara denize girmemeleri yönünde uyarılarda bulundu. Cankurtaranlar, dalgaların ve rip akıntısının oluşturduğu tehlikeleri anlatarak, vatandaşların güvenliği için gerekli tedbirleri almalarını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri