Bir orman yangını daha: Bu sefer adres Manisa!

Çanakkale, Uşak ve Bursa'nın ardından bu kez Manisa'da orman yangını çıktı. Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Yağbasan Mahallesi, Dibekdağı mevkiinde, bugün saat 11.30 sıralarında meydana gelen yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü.

Yangına müdahale etmek için Salihli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri seferber oldu. Hem havadan hem de karadan yapılan müdahalelerde, 4 uçak, 3 helikopter, 10 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 2 dozer görev yapıyor. Ekipler, yangını kontrol altına almak ve yayılmasını önlemek için yoğun çaba sarf ediyor.

ALEVLERE KARŞI AMANSIZ MÜCADELE

Havanın rüzgârlı olması, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. Ancak ekipler, yangını söndürmek için kararlılıkla çalışmalarına devam ediyor. Yerleşim yerlerine yakın bölgelerde de tedbirler artırıldı ve halk yangın konusunda bilgilendirildi.

YANGININ NEDENİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMA SÜRÜYOR

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yangının çıkış sebebini araştırmak için ilgili birimler incelemelerini sürdürüyor. Bölgedeki vatandaşlar, yangının söndürülmesi ve kontrol altına alınması için dualar ederken, yetkililerden gelecek iyi haberleri bekliyor.

YETKİLİLERDEN UYARILAR

Yetkililer, vatandaşların orman yangınlarına karşı duyarlı olmalarını ve özellikle sıcak ve rüzgarlı havalarda ormanlık alanlarda dikkatli davranmaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Yangınların büyük bir kısmının insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, orman yangınlarına karşı alınacak önlemlerin hayati önem taşıdığını vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri