Bitlis'te feci kaza: Yolcu otobüsü dereye uçtu!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, yolcu otobüsünün dereye düşmesi sonucu sürücü ve 6 yolcu yaralandı. Yaralıların durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bitlis-Van kara yolunda seyir halindeki 65 BJ 330 plakalı yolcu otobüsü, Yoncabaşı köyü mevkiinde kontrolden çıkarak dereye düştü. Otobüste yaklaşık 20 yolcunun bulunduğu öğrenildi. Kaza yerine hızla intikal eden 112 Acil Sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri, yaralıları kurtarmak için seferber oldu. Ekipler ve yolcuların yardımıyla otobüsten çıkarılan yaralı sürücü ve 6 yolcu, Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane yetkilileri, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

YETKİLİLER OLAY YERİNDE

Tatvan Kaymakamı Remzi Demir ve Belediye Başkanı Mümin Erol, kaza yerine gelerek olay hakkında bilgi aldı ve kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. Olay yerine gelen yetkililer, kaza nedeniyle mağdur olan yolcuların Van'a güvenli bir şekilde ulaşmaları için gereken tedbirlerin alınacağını ifade etti.

''ÖN CAM SUYA BATMIŞTI. CAMI KIRARAK DIŞARI ÇIKTIK."

Kaza sırasında otobüste bulunan yolculardan Emrah Can, yaşadıkları anları şöyle anlattı: "Tatvan'dan Van'a doğru gidiyorduk. Kavşaktan dönerken yağmur vardı. Sürücü de biraz süratliydi, karşıdan gelen araçla hakimiyeti kaybetti ve dereye düştük. Ön cam suya batmıştı. Camı kırarak dışarı çıktık." Emrah Can, kaza anında yaşadıkları paniği ve ardından gelen kurtarma sürecini anlattı.

Kaza sonrası otobüste bulunan diğer yolcular, olay yerine gelen başka bir otobüsle Van'a götürüldü. Yetkililer, yolcuların güvenliği ve mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli önlemler alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri