Biyometrik fotoğraf çektirirken bunlara dikkat! Paranız boşa gitmesin!

Vize başvurularında biyometrik fotoğraf standartlarına dikkat! Ankara Kızılay'daki fotoğrafçılar, doğru ölçülerde fotoğraf çektirmenin önemini vurguluyor. anadolugazete.com.tr o detayları sizler için gündeme getiriyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Vize başvurusu için çekilen biyometrik fotoğraflar, gidilecek ülkenin belirlediği standartlara uygun olmalıdır. Ankara'nın Kızılay Mahallesi İzmir Caddesi'ndeki fotoğrafçılar, biyometrik fotoğraf çektirirken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda uyarılarda bulundu.

BİYOMETRİK FOTOĞRAFIN STANDARTLARI

Biyometrik vesikalık fotoğraflar, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından belirlenen standartlara sahip, makinede okunabilen kimlik kartlarında kullanılan yüksek kaliteli, yüz biyometrisinin tespit edilebildiği fotoğraflardan oluşuyor. Ankara'nın Kızılay Mahallesi İzmir Caddesi'ndeki fotoğrafçılar, bazı yerlerde fotoğraf standartlarına uymayan biyometrik fotoğraflar yüzünden vize işlemlerinin iptal edilebildiğini söyledi. anadolugazete.com.tr olarak dikkat edilmesi gereken hususları sizler için derledik.

Ebat: 50 mm x 60 mm olmalı, beyaz fonda ve desensiz çekilmeli.

Tarih: En son halinizi göstermek amacıyla son 6 ay içinde çekilmiş olmalı.

Kalite: Fonda gölgeler bulunmamalı, leke ve bükülmeler olmamalıdır. Renkler nötr olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalı.

Kontrast ve Keskinlik: Kontrast iyi ayarlanmış, ayrıntılar yeterince keskin ve net olmalı.

Gözler ve Saçlar: Gözler açık konumda, net olarak görünmeli ve saçlar gözleri kapatmamalı. Doğrudan kameraya bakılmalı.

YANLIŞ ÖLÇÜLER VE FONLARIN SORUNLARI

Farklı ebatlarda ve fonlarda çekilen fotoğrafların, başvurunun tamamlanamamasına veya kimlik kartlarının kalite kontrolünden geçemeyerek iptal edilmesine neden olabileceğini söyleyen fotoğrafçılar, bu durumun, başvuru sürecinin yeniden başlatılmasını gerektirebileceğinin altını çiziyor.

Özellikle biyometrik fotoğrafların 35 mm x 45 mm boyutunda kesilmemesi gerektiği konusunda fotoğrafçıları uyarmak gerektiğini söyleyen fotoğrafçılar, diğer hususları şu şekilde sıralıyor:

DİĞER ÖNEMLİ KRİTERLER

Işığın yüze eşit ölçüde yansıması gerektiğini söyleyen fotoğrafçılar, “Fotoğrafta 'kırmızı göz' bulunmamalı. Gözler net bir şekilde görünmeli, gözlük camı üzerinde yansımalar olmamalı. Renkli cam veya güneş gözlüğü kullanılmamalı. Gözlük camının kenarı veya çerçevesi gözleri kapatacak kadar kalın olmamalı.” uyarısında bulunuyor.

AKSESUARLARA DİKKAT!

Kişinin zorunlu olarak kullandığı gözlük ve benzeri aksesuarlar dışında fotoğrafta şapka, başlık, pipo gibi nesneler bulunmaması gerektiğini söyleyen fotoğrafçılar, başörtülü fotoğraflar için; yüz çene ucundan alına kadar görünür olmalı, yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalı gerektiğinin altını çiziyor.

FİYATLAR NE DURUMDA?

Son dönemlerde artış gösteren fotoğraf çekimi ücretleri, biyometrik fotoğraflar için de aynı durumu koruyor. Dörtlü biyometrik fotoğraf çekimi 250 TL’den başlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri