Bolu'daki orman yangınına sebep olan 2 kişi tutuklandı: Anız yakarken yangın çıkarmışlardı

Bolu'nun Göynük ilçesinde Bekirfakılar köyü mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili olarak gözaltına alınan dört kişiden ikisi, "taksirle orman yangınına neden olma" suçundan tutuklandı. Olayın ardından gözaltına alınan A.K. ve E.K., jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yangın, önceki gün öğle saatlerinde anız yakılması sonucu başladı ve hızla ormanlık alana yayıldı. Yangını söndürme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, Bolu ve çevre illerden gelen 12 helikopter, 138 arazöz, 245 araç ve iş makinesi yangınla mücadeleye destek veriyor. Bölgedeki 1.357 personel, yangının kontrol altına alınması için karadan ve havadan yoğun bir çaba harcıyor.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Kılıç, yangının tam anlamıyla kontrol altına alınmadığını, ancak ekiplerin büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. "Yangının daha fazla yayılmasını önlemek için tüm ekiplerimiz canla başla çalışıyor." diyen Kılıç, vatandaşlara da dikkatli ve duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Yangının çıkış sebebinin anız yakma olduğu düşünülüyor. Bu nedenle Vali Kılıç, vatandaşları anız yakmanın ciddi sonuçlara yol açabileceği konusunda uyardı ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Vali ayrıca, yangın nedeniyle tehlike altındaki bölgelerde yaşayan yaşlı, kadın, çocuk ve engelli 490 kişinin tahliye edilerek güvenli yerlere yerleştirildiğini belirtti.

Göynük'teki yangının neden olduğu tahribatın en kısa sürede giderilmesi için tüm kurumların seferber olduğunu ifade eden Kılıç, "Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz yangına ilk andan itibaren müdahale etti. İnşallah bu tür afetlerle bir daha karşılaşmayız. Allah ülkemizi her türlü felaketten korusun" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri