SPK, Bor Şeker'in halka arz başvurusunu 26,54 TL fiyatından onayladı ve talep toplandı. Toplamda 276 milyon 480 bin 745 TL talep toplandığı KAP tarafından duyuruldu. Bor Şeker'in ne zaman borsada işlem göreceği henüz belirtilmedi.
BOR ŞEKER KAÇ LOT VERDİ?
Verilere göre, Bor Şeker'in halka arzında bireysel yatırımcılara kişi başına 16-17 lot hisse dağıtımı gerçekleştirilmiş görünüyor.
BOR ŞEKER NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?
Bor Şeker A.Ş., 15 Şubat Perşembe gününden itibaren borsada işlem görmeye başlayacak. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimde, 70 milyon TL nominal değerli paylarının halka arzının tamamlandığını ve şirketin sermayesini temsil eden 240 milyon TL nominal değerli paylarının Kotasyon Yönergesi'nin 8'inci maddesi çerçevesinde kota alındığını duyurdu. Halka arz edilen Bor Şeker A.Ş. payları, 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren Yıldız Pazarı'nda 26,54 TL/pay fiyatla ve "BORSK.E" koduyla sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacak. Ayrıca, ilgili sırada maksimum emir değerinin 1 milyon TL olarak belirlendiği ifade edildi.
Bor Şeker fabrikası, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından 1983 yılında kurulmuş ve 2018'de özelleştirme süreci kapsamında DSL Yatırım ve Danışmanlık A.Ş. tarafından devralınmıştır. Şirketin ana faaliyet alanı şeker üretimidir. Bununla birlikte, yan ürün olarak melas ve küspe pazarlarında da aktif olarak faaliyet göstermektedir.
Halka arzın izahnamesine göre, elde edilecek fonun kullanım alanları şu şekildedir:
- %45'i işletme sermayesine yönlendirilecek.
- %50'si güneş enerjisi santrali (GES), entegrasyon ve modernizasyon projeleri ile gübre tesisi yatırımlarına ayrılacak.
- %5'i ise Ar-Ge faaliyetlerine harcanacak.