Borsa İstanbul üst üste ikinci günü de yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,17 artışla 9 bin 774,49 puandan tamamladı.

Endeks, bir önceki kapanışa göre 16,35 puanlık bir yükseliş gösterirken, toplam işlem hacmi 62,8 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Gün içinde en yüksek 9 bin 827,33 puanı gören BIST 100, en düşük 9 bin 736,13 puana kadar geriledi.

Sektör bazında değerlendirildiğinde, bankacılık endeksi yüzde 1,05, holding endeksi ise yüzde 0,32 oranında değer kazandı. Günün en dikkat çeken yükselişi ise yüzde 2,66 ile sigorta sektöründe yaşandı. Öte yandan, taş toprak sektörü yüzde 2,53 düşüşle en fazla kaybettiren sektör oldu.

İstanbul Borsası'nda işlem hacmi bakımından öne çıkan hisseler arasında Türk Hava Yolları (THYAO) 5,8 milyar TL ile zirvede yer alırken, onu YKBNK (3,9 milyar TL) ve ISCTR (3,8 milyar TL) izledi. En çok değer kazanan hisseler ETILR, SNPAM ve ULAS olurken, BSOKE, PEHOL ve BTCIM günün en fazla değer kaybeden hisseleri oldu.

Küresel piyasalarda ise gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı faiz kararlarına çevrilmiş durumda.

Piyasalarda yapılan fiyatlamalar, Fed’in yüzde 61 ihtimalle 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağına işaret ederken, 25 baz puanlık bir indirim ihtimali ise yüzde 39 seviyesinde değerlendiriliyor. Fed’in bu kararının, küresel piyasalardaki dalgalanmayı nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri