Boşanma oranları arttı, evlenen çiftlerin sayısı azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) 2023 yılında evlilik ve boşanma istatistiklerini yayımladı. Son yıllarda giderek artan boşanma oranları evli çiftlerin korkulu rüyası oldu. Peki boşanmaların artmasında ki temel sebepler neler?

Her geçen yıl artan boşanma oranları ile birlikte evlilik oranları azalıyor. Evli çiftlerin korkulu rüyası olan boşanmalar özellikle ülkemizde artmaya devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan evlenme ve boşanma istatistiklerine göre geçen yıl evlenen çiftlerin sayısı bir önceki yıla kıyasla 1,82 oranla azaldı. Evlilik yaşının yükselmesi, boşanma oranlarının artması ve evlilik oranının azalmasında birçok etken bulunuyor.

Araştırmalara göre şiddetli geçimsizlik ve ekonomik baskılar temel sebepler arasında yer alıyor. Boşanan çiftler arasında en sık duyulan sebep ise zamanla ilgisiz ve mutlu olmamaları. Yapılan değerlendirmelere göre eşlerin zamanla birbirinden uzaklaştıkları ve ilgisiz davranarak evliliklerinin bitmesine yol açtığı görülüyor.

TÜİK verilerine göre 2023 yılında 171 bin 881 kişi boşanarak evliliklerine son verdi. Kaba boşanma hızı, bin nüfus başına düşen boşanma sayısını ifade ediyor. 2023 yılında kaba boşanma hızı binde 2,01 olarak gerçekleşti.

BOŞANMALARIN YÜZDE 33,4’Ü EVLİLİĞİN İLK BEŞ YILINDA GERÇEKLEŞİYOR

Evlilik sürelerine göre boşanmalar incelendiğinde 2023 yılında boşanmaların yüzde 33,4’ü evliliğin ilk beş yılında gerçekleşti. Yüzde 21,7’si ise 6-10 yıllık evliliklerde görülüyor. Kesinleşen boşanma davaları sonucunda 2023 yılında 171 bin 881 çift boşanarak evliliklerine son verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri