Bu eldiven işaret dilini metne çeviriyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri, işaret dilini metne çeviren yenilikçi bir eldiven geliştirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri olan Emre Şola, Hüseyin Gazi Karabolat ve Semih Yılmaz tarafından tasarlanan eldiven, el üzerindeki sensörler sayesinde büyük bir teknolojik adımı simgeliyor.

''AKADEMİK DÜNYADA BÜYÜK İLGİ UYANDIRDI''

Eldivenin sensörleri, özel olarak seçilmiş bir malzeme kullanılarak üretildi; bu malzeme büküldükçe direnç değerlerinde değişiklik gösteriyor. Kullanıcı işaret dilinde hareket yaptığında, sensörler bu hareketleri algılayarak verileri topluyor. Toplanan veriler, işaret dilindeki harfler ve kelimelerle eşleştirilerek mobil uygulama aracılığıyla görsel bir çıktıya dönüştürülüyor.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, projenin akademik dünyada büyük ilgi uyandırdığını belirtti. Şu anda prototip aşamasında olan eldivenin, ilerleyen dönemlerde işitme engelli bireylerin iletişimdeki engellerini azaltabileceği düşünülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri