Bu iddia ortalığı birbirine kattı: 'Okul önlerinde şeker şeklinde uyuşturucu satıyorlar'

Sosyal medyada ortaya atılan iddia Adana Kozan'ı karıştırdı. Olayda, okul önlerinde çocuklara şeker şeklinde uyuşturucu satıldığı iddia edildi. Paylaşımları gerçekleştirenler hakkında Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğünce inceleme başlatıldığı belirtildi.

Adana Kozan'da okul önlerinde şeker şeklinde uyuşturucu satıldığı öne sürüldü. Konu hakkında açıklama yapan Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Bu paylaşımları gerçekleştiren veliler hakkında da soruşturma başlatılacağı açıklandı.

ORTALIK BU İDDİAYLA KARIŞTI!

Sosyal medyada paylaşım yapan veliler, okul önlerinde şeker gibi görünen uyuşturucuların satıldığını iddia etti. Kısa sürede gündeme oturan iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Kozan Emniyeti, uyuşturucu olduğu iddia edilen fotoğraftaki hapın üzerinde "Şamata karışık aromalı şekerleme" yazdığını, böyle bir maddenin Türkiye'de yakalamasının olmadığını açıkladı.

Emniyet, haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgularken ülke genelinde böyle bir uyuşturucunun satışının tespit edilmediğini, böyle bir durumda öncelikle emniyet güçlerine bilgi verilmesi gerektiğini belirtti.

Toplumda infial oluşturacak bu tarz haberlerin paylaşılmadan önce 'en kolay teyit mekanizması olan emniyet teşkilatına sorabilirsiniz' ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, "Bu asılsız haberleri yayan/paylaşanlarla ilgili Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma suçundan adli işlem başlatılacaktır” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri