Bu kez SGK verileri çalındı iddiası

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun resmi kurumlarda kaydı bulunan 108 milyon yurttaşın kişisel verilerinin çalındığını doğrulamasının ardından yeni bir veri sızıntısı yaşandı.

Bir yeraltı forumunda, 20 milyon 191 bin 517 kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlı çalışan bilgileri ve 1 milyon 140 bin 133 işverenin SGK sisteminde kayıtlı kişisel ve yetkili bilgileri yayımlandı.

Free Web Turkey'den Ali Safa Korkut'un haberine göre, paylaşılan veriler arasında çalışanların adı ve soyadı, TC kimlik numarası, çalıştığı işyeri, işe giriş tarihi, çalışma durumu, işçi kimlik numarası, işyerinin SGK sicil numarası gibi bilgiler yer aldı. Ayrıca, SGK sistemindeki yetkililere ait bilgilerin arasında isim, TC kimlik numarası, yetki türü, yönetici E-Bildirge numarası ve işyeri kimlik numarası gibi detaylar bulunuyor.

Çalınan işçi verileri toplamda 807 bin 661 sayfa, işveren bilgileri ise 152 bin sayfadan oluşuyor. Çalınan verilerin en son 28 Aralık 2023 tarihine ait olması, bu tarihte çalınmış olma ihtimalini güçlendiriyor.

Siber güvenlik uzmanı Emrullah Akdemir, verilerin çalındığını 20 Mayıs 2024'te duyurmuştu. Ancak o dönemde bunu teyit edecek herhangi bir bilgi bulunmamıştı. Verilerin ne zaman çalındığı kesin olarak bilinmiyor, ancak eş zamanlı olarak birden fazla yeraltı forumunda ve dark web'te paylaşılmış olabileceği düşünülüyor.

Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı veya SGK'dan henüz bir açıklama yapılmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri