Bu satırlar Cumhuriyet'i ilan etti!

Cumhuriyet 29 Ekim 1923'te ilan edilmesinin ardından 100 yaşına yarın basıyor. Asırlık Cumhuriyet Türkiye'nin her yerinde 100. yılını kutlarken, bu satırlar Cumhuriyet'i ilan etti...

Cumhuriyet, 29 Ekim 2023'te 100. yaşına basıyor. 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti ilan edildiği ilk günden beri Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasını yaşatmaya devam ediyor.

Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında ülkenin her yerinde coşku devam ederken, tarih tünelinde sürecin en başına bakalım... Asırlık Cumhuriyet, 29 Ekim 1923'te satırlara dökülen bu cümlelerle ilan edildi.

Prof Dr İlber Ortaylı, sosyal medya hesabından 100 yıllık sürecin başlangıcında satırlara dökülen cümleleri paylaştı. Cumhuriyet'in ilan edildiği belgeyi takipçileriyle buluşturan Ortaylı, tarihe altın harflerle yazılan o cümlelerin bir kısmını da açıklaması ekledi...

BU SATIRLAR CUMHURİYET'İ İLAN ETTİ

Prof Dr İlber Ortaylı'nın paylaşımı şu şekilde:

Cumhuriyet'imizin ilân belgesi, 29 Ekim 1923. "Hâkimiyet, bilâ kayd ü şart milletindir. İdare usulü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müsteniddir. Türkiye Devleti’nin şekl-i hükümeti Cumhuriyettir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri