Bu sefer de KKTC'de skandal: Yenidoğan Çetesi'nin ardından şimdi de bu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde meydana gelen trajik bir olayda, bebeklerin mamalarına su yerine yanlışlıkla saf alkol konulması sonucu 20 günlük bir bebek hayatını kaybetti. Olay sonucunda 6 bebek ise tedavi altına alındı.

KKTC Sağlık Bakanlığı, yapılan açıklamada, 7 bebeğin fenalaştığını ve bu bebeklerden birinin, erken doğum nedeniyle küvezde tedavi gören 20 günlük bir bebek olduğunu belirtti. Olayın ardından soruşturma başlatılırken, 4 sağlık çalışanı “tedbirsizlik ve ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla gözaltına alındı. Bebeklerini kaybeden ailenin, olayın üzerinden zaman geçtikten sonra kendilerine haber verildiğini ifade ettiği bildirildi.

SAĞLIK BAKANI DİNÇYÜREK'İN AÇIKLAMALARI

KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu olaydan etkilenen ve fenalaşan 7 bebek var, biri hayatını kaybetti.” ifadelerini kullandı. Dinçyürek, olayla ilgili neden geç bilgi verildiğine ilişkin olarak, “Polis tarafından uyarıldık.” şeklinde bilgi verdi. Ayrıca, adadaki tüm yenidoğan uzmanlarının hastaneye çağrıldığını ve araştırmalara başlandığını belirtti.

Dinçyürek, gece yarısından sonra yapılan test sonuçlarına ulaştıklarını ifade ederek, “Hasta sağlığı önceliğimizdir. Olayın adli bir boyutu olduğu için soruşturma sürüyor.” dedi. Olay hakkında basına bilgi vermenin gecikmesi konusunda, polislerin tedbir alamayacaklarını belirttiği için açıklama yapamadıklarını ekledi.

AİLELERDEN TEPKİ

Yaşanan olayın ardından aileler, Bakan Dinçyürek’e tepki gösterdi. Aileler, “Çocuklar öldükten sonra mı açıklama yapıyorsunuz?” diyerek duruma itiraz etti. Bazı ailelerin bakanın açıklamasının ardından fenalık geçirdiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri