Buca'daki yangın söndürülemiyor: Gaziemir'e sıçrayan yangında bazı evler tahliye edildi

İzmir'in Buca ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle Gaziemir ilçesine sıçradı ve geniş bir alana yayıldı. Yangın nedeniyle bazı evlerin tedbiren tahliye edildiği ve alevleri kontrol altına alma çalışmalarının 10 saattir sürdüğü bildirildi.

Yangın, Buca ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde saat 13.15'te başladı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale ediyor.

Yangın, rüzgarın etkisiyle sınırda bulunan Gaziemir ilçesine sıçradı. Gaziemir Sarnıç Mahallesi'nde alevlerin çevredeki evlere yaklaşması nedeniyle polis ve jandarma ekipleri vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, TOMA'larla birlikte yangın ile evler arasında set kurarak alevlerin evlere sıçramasını önlemeye çalıştı. Güvenlik güçleri, alevlerin yaklaştığı Sarnıç Mahallesi Çamlık Caddesi üzerindeki evleri tahliye etmeye başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, sosyal medya hesabından İzmir'deki orman yangını ile ilgili bir açıklama yaparak, "İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçelerinde çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahalelerimiz devam ediyor. Tüm imkanlarımızla yangını kontrol altına almak için gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı. Yangına gece görüşlü helikopterlerle havadan, itfaiye ekipleri, arazözler, su tankerleri ve kara ekipleri ile karadan müdahale ediliyor.

Yangınla mücadele çalışmalarının devam ettiği ve ekiplerin alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi. Yangının bölgedeki evlere ve ormanlık alana daha fazla zarar vermemesi için tedbirlerin alındığı ve çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri