Bugün neye zam geldi? Yeni zamlar içerisine neler var? Yeni zamlar neleri kapsıyor?

Yeni ekonomik düzenlemeler, bugün hangi alanlara yansıdı? Yeni zamlar neleri kapsıyor? Son gelen zamlar neler, bugün nelere zam geldi? İşte bugünkü güncel zamlar ve etkiledikleri:

Günümüzde ekonomik konular ve zamlar hakkında oldukça fazla konuşuluyor. Bugün itibariyle bir dizi zamlar ve değişiklikler gerçekleşti. İşte 2023'teki yeni düzenlemeler ve etkileri:

Yenilenen Zamlar 2023:

1. KDV Artışları: Cumhurbaşkanı Kararı ile genel KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarken, yüzde 8'e tabi mal ve hizmetlerin KDV oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Temizlik malzemeleri gibi ürünlerin ithal ve teslimlerinde genel KDV oranı ise yüzde 20 olarak güncellendi.

2. BSMV Yükseltilmesi: Tüketici kredilerindeki BSMV oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e yükseltildi.

3. Şans Oyunları Vergisi: At yarışları için Şans Oyunları Vergisi yüzde 14'e, müşterek bahislere dayalı spor müsabakaları için yüzde 10'a, diğer şans oyunları için ise yüzde 20'ye çıkarıldı.

4. Borsa İstanbul Düzenlemeleri: Borsa İstanbul'da işlem gören tam mükellef sermaye şirketi payları için yüzde 0 tevkifat uygulaması devam ederken, diğer sermaye şirketlerinde daha önce iktisap edilen kendi hisse senetleri için tevkifat oranı yüzde 0 olarak belirlendi. Bugünden itibaren iktisap edilen hisse senetleri için ise yüzde 15 tevkifat oranı geçerli olacak.

5. Pasaport Harçları Artışı: Maktu harçlara yüzde 50'lik bir zam eklenerek pasaport harçları ve defter bedelleri arttı. 6 aylık pasaport defter bedeli hariç 1.034 liradan, 1 yıllık pasaport 1.512 liradan başlıyor.

6. Telefon İzin Bedeli: Yurt dışından getirilen telefonların izin bedeli 6 bin TL'den 20 bin liraya çıkarıldı.

7. Harçlarda Yükseliş: Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarına yüzde 50 oranında artış yapıldı.

Bu yeni ekonomik düzenlemeler, vatandaşların günlük hayatını etkilemekte ve finansal durumlarını yeniden gözden geçirmelerini gerektirmektedir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri