Burak Yılmaz kimdir? Burak Yılmaz teknik direktör mü oldu?

Burak Yılmaz kimdir? Burak Yılmaz teknik direktör mü oldu? İşte detaylar…

Burak Yılmaz, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Burak Yılmaz kimdir? Burak Yılmaz teknik direktör mü oldu? Detaylar haberimizde…

BURAK YILMAZ KİMDİR?

Burak Yılmaz 15 Temmuz 1985 yılında Antalya’da dünyaya gelmiştir. Kariyeri boyunca beş ayrı takım ( Beşiktaş : 2007-08; Fenerbahçe: 2008-09; Trabzonspor : 2011-12; Galatasaray : 2012-13, 2013-14, 2014-15; Lille: 2021-22) formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynama başarısı gösteren ilk Türk oyuncu olmuştur. Burak Yılmaz Lille takımı ile Chelsea takımına attığı golle UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin (36 yaş 244 gün) Paolo Maldini ve Ryan Giggs'ten sonraki gol atan en yaşlı 3. futbolcudur.

Bir dönem Beşiktaş'ta kalecilik yapan Fikret Yılmaz'ın oğludur ve Antalyaspor'un altyapısında futbola başlamıştır. 2006-07 sezonunda Beşiktaş'ta, 2008'de Manisaspor'da, 2009'da Fenerbahçe ve Eskişehirspor'da forma giyen Yılmaz, 2010 yılında Trabzonspor'a transfer olmuş ve 2011-12 sezonunda 33 gol ile gol kralı olmuştur. 2012 yılında Galatasaray'a transfer olmuştur. Burak Yılmaz 2012-13 sezonu Şampiyonlar ligi grup aşamasında 6 gol atarak grup aşamasında en çok gol atan Türk futbolcu olmuştur ve UEFA tarafından grup aşamasının en başarılı oyuncusu seçilmiştir. Aynı zamanda, Sergen Yalçın'dan sonra Türkiye'de dört büyüklerde forma giyen ikinci futbolcudur.

ŞENOL GÜNEŞ DÖNEMİ SONA ERDİ

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, görevinden istifa etti. UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci hafta maçında sahasında Lugano'ya 2-0'dan 3-2 mağlup olan Beşiktaş'ta Şenol Güneş dönemi sona erdi.

Beşiktaş’ta Şenol Güneş dönemi resmen kapandı. Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Lugano maçının ardından bir araya geldiği Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye, Beşiktaşımızın menfaatleri doğrultusunda bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu, Kulübümüzün ve takımımızın önünü açmak adına alınacak her türlü karara saygı duyacağını ifade eden Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, bugün itibarıyla görevinden ayrılmıştır. Şenol Güneş’e Kulübümüze katkıları nedeniyle teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.”

Beşiktaş Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı aldı. Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın hangi tarihte gerçekleştirileceği önümüzdeki hafta düzenlenecek basın toplantısında ilan edilecek. Beşiktaş'ta yeni hoca adaylarının ismi gündeme gelirken, bu hafta oynanacak İstanbulspor maçında Şenol Güneş'in yardımcısı Burak Yılmaz'ın takımın başında olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri