Bursa'da fabrikada feci yangın: Çevre fabrikalara sıçradı!

Bursa'nın Yıldırım ilçesi, Vakıf Mahallesi'nde bulunan iki kağıt ve elyaf fabrikasında bu sabah saat 09.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, çevredeki diğer fabrikalara sıçradı ve yoğun dumanlarla tüm bölgeyi etkisi altına aldı.

Sabah saatlerinde başlayan yangın, kısa sürede yan yana bulunan kağıt, tekstil ve köpük fabrikalarını da etkiledi. Yangının hızla yayılması sonucu toplamda 4 fabrika alevlere teslim oldu. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilerek alevlere müdahale edilmeye başlandı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE TAHLİYE

Fabrikaların yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle, bölgedeki evler tedbir amacıyla boşaltıldı. Çevik kuvvet ekipleri, toma araçları ile müdahalede bulunurken, Tarım AŞ'nin sulama tankerleri ve itfaiye ekipleri de hem karadan hem de 40 metrelik merdivenle havadan alevlere müdahale ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü'nden de 1 helikopter talep edilerek yangın söndürme çalışmalarına destek sağlandı.

TRAFİK EKİPLERİ GİRİŞLERİ KAPATTI

Yangın nedeniyle bölgede yoğunluk yaşanırken, trafik ekipleri de yangın söndürme ve görevli ekipler dışında Vakıfköy’e girişleri yasakladı. Geniş çaplı güvenlik önlemleri alınarak vatandaşların güvenliği sağlanmaya çalışılıyor.

YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yangının kontrol altına alınması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bölgedeki yangın söndürme çalışmaları hakkında güncel bilgi verilmesi bekleniyor.

YANGININ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yangının nedenini belirlemek için uzman ekipler incelemelerini sürdürüyor. Yangının maddi zarar boyutu ise yapılacak incelemeler sonucu netlik kazanacak.

VATANDAŞLAR ENDİŞELİ

Yangının başladığı andan itibaren çevrede yaşayan vatandaşlar büyük endişe yaşadı. Tahliye edilen evlerdeki vatandaşlar, yangının söndürülmesi ve durumun normale dönmesi için bekliyor. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, bölgedeki güvenlik önlemleri en üst seviyede tutuluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri