Çalışan anneler için 325 euro destek ödemeleri başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Çalışan anneler için 325 euro destek ödemelerinin başlayacağı duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyurulan destek ödemelerine başvuru ne zaman başlayacak? Destek ödemelerine başvuru nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan anneler için yapılacak destek ödemeleri için başvuruların başladığını açıkladı. Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere sağlanacak olan 325 euro (11 bin 339 TL) destek ödemesi için başvuru ekranı resmen açıldı. Detaylar Bakan Işıkhan'ın açıklamalarıyla netleşti.

IŞIKHAN AÇIKLADI

Bakan Işıkhan, çalışma hayatında kadınları destekleme konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz."

Proje kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca 325 euro destek sağlanacak. Toplamda 7 bin kadının faydalanacağı projede, eğitimli çocuk bakıcılarının istihdamı da teşvik edilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Proje sayesinde anneler istihdamdan kopmayacak ve eğitimli bakıcıların istihdamı teşvik edilecek.

PROJEDEN KİMLER YARARLANACAK?

Proje kapsamında 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumluluğu nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin başvuruları kabul edilecek. Avrupa Birliği'nin finansman desteğiyle gerçekleşecek bu projeyle, annelerin kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri