Çalışan annelere 325 euro destek projesine ilgi büyük!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) "Eğitimli Çocuk Bakıcıları Teşviki" projesi, 0-24 aylık çocuğu olan 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 euro destek sağlayacak. Bu projeye olan ilgi beklenenden fazla oldu, 5 gün içinde 15 binden fazla anne başvuruda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadın istihdamının artırılmasının bakanlık öncelikleri arasında olduğunu vurgulayarak, kadınların iş gücüne katılımını desteklemek için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, çalışma hayatı ile aile müessesesi arasındaki dengeye önem verdiklerini dile getirdi.

Proje, çocuklu annelere yönelik tasarlandı ve 3 bin 500 anne ile 3 bin 500 bakıcı olmak üzere toplamda 7 bin kadının kayıtlı istihdamını 12 ay boyunca destekleyecek. Ankara, İzmir ve İstanbul'da başvuran annelerin çocukları 36 aylık olana kadar, çalıştırdıkları bakıcılar için teşvik ödemesi alabilecekler.

Bakan Işıkhan, projenin aylık her bir çalışan anne için 11 bin 400 lira destek sağlayacağını ve toplamda 13 bin euro destek aktarılacağını açıkladı. Başvuru sayısının 15 bin 166'ya ulaştığını belirten Işıkhan, kayıtların temmuz ayına kadar devam edeceğini ve ağustos ayında annelere destek ödemelerinin başlatılacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri