Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan net konuştu: İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'nin istihdam alanında önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, istihdam sayısının 32 milyon 712 bin kişiyle tarihi bir zirveye ulaştığını açıkladı. Bilecik'in Bozüyük ilçesinde düzenlenen istişare toplantısında iş insanlarıyla bir araya gelen Bakan Işıkhan, Türkiye'nin çalışma hayatında sağlanan bu olumlu gelişmelerin, ekonomik büyümeye ve kalkınmaya katkı sağladığını ifade etti.

Bakan Işıkhan, "İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz. Çalışma hayatını güçlendirmek için attığımız adımlar neticesinde işsizlik oranımız son 15 aydır tek hanelerde kalmayı başardı." dedi. 2024 yılı için işsizlik oranı hedeflerinin yüzde 9,3 olduğunu belirten Işıkhan, bu hedefe ulaşmak için tüm imkanların seferber edileceğini kaydetti.

Kadınların iş gücüne katılım oranında ise dikkat çekici bir başarıya imza atıldığını belirten Işıkhan, "2007-2023 yılları arasında kadınlarımızın iş gücüne katılım oranını tam 12,7 puan artırarak OECD ülkeleri arasında birinci sırada yer aldık." diye konuştu. 2028 yılına kadar kadın iş gücüne katılma oranını yüzde 40,1'e çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Bakan Işıkhan, işverenlerin karşılaştığı zorlukları azaltmak ve bürokratik yükü hafifletmek için gerekli çalışmalara devam edeceklerini ifade ederek, "İŞKUR aracılığıyla işverenlerimizi ve işçileri bir araya getirerek, iş gücü piyasasında istihdamı artırmaya yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz." dedi.

Ayrıca, "İşgücü Uyum Programı" adını verdikleri yeni bir sistemi tanıtan Işıkhan, bu programın özellikle ev hayatı ve iş hayatını uyumlaştırmada sıkıntı yaşayan vatandaşlara yönelik olduğunu vurguladı. Böylece üniversite öğrencileri başta olmak üzere birçok kişinin esnek ve part-time çalışma fırsatlarına kavuşabileceğini belirtti.

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin sadece 5 yıllık değil, 100 yıllık kalkınma planları yapan bir ülke konumuna geldiğini, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat vizyonuyla büyüme hedeflerinin devam edeceğini ifade etti. İşçilerin, işverenlerin ve yatırımcıların kazandığı, herkesin hakkını aldığı adil bir sistem oluşturmanın önemine de değinen Işıkhan, bu hedefin ancak güç birliği ile gerçekleştirilebileceğinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri