Çanakkale'de yangın büyüyor: 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı ziyarete kapatıldı

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor. Alevler, Anzak Koyu yoluna kadar ulaştı ve bölgedeki 57. Alay Şehitliği ile Conkbayırı ziyarete kapatıldı. Yangın nedeniyle, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda ziyaretçilere girişler geçici olarak durduruldu.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahale ediyor. Çanakkale Valisi Ömer Toraman, yangının yerleşim yerleri için şu an risk oluşturmadığını belirterek, "Orman yangınına 8 uçak, 12 helikopter ile havadan, 51 arazöz ve 780 personel ile karadan müdahale edilmektedir" dedi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) de yangınla mücadeleye çevre il ve ilçelerden araç ve personel desteği sağlandığını duyurdu. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı da yangına müdahale için 1 adet S-70 tipi helikopterin görevlendirildiğini açıkladı.

Yangına müdahale etmek üzere bölgeye giden Eceabat Anafartalar Orman İşletme Şefi Ahmet Yüksel ve ekibi, trafik kazası geçirdi. Yaralanan Yüksel ve ekibi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Eceabat Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren Yüksel ve iki orman işçisinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Yangın sırasında, Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir arazöz de yanarak kullanılamaz hale geldi.

Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, canlı yayında yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle İngilizlere ait anıt mezarların da hasar gördüğünü belirtti. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri