Çanakkale'deki orman yangınında hasar tespit çalışmaları başladı

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde, 980 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı etkileyen orman yangınının ardından hasar tespit çalışmaları başladı. Yangının etkilediği bölgedeki tarım arazileri ve ormanlık alanlar üzerinde detaylı incelemeler gerçekleştiriliyor.

Yangın, önceki gün sabah saat 09.51’de Eceabat’ın Büyükanafarta köyü yakınlarındaki ziraat arazisinde başladı. Rüzgarın da etkisiyle hızla ormanlık alana yayılan alevlere Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre illerden gelen takviye ekipler, 24 saat süren yoğun bir müdahaleyle son verdi. Yangına, 9 uçak, 12 helikopter ve 69 kara aracı ile toplam 450 personel katıldı.

Yangın sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Anafartalar Kahramanı" olarak tanındığı Conkbayırı, Arıburnu Ovası, Anzak Koyu ve Arıburnu yarlarının bazı bölgeleri de alevlerden etkilendi. Kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 700 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Eceabat İlçe Tarım Müdürü Yücel Tokgöz, Büyükanafarta Köyü Muhtarı Hasan Alyıldız ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, yangından etkilenen alanlarda tarım arazisi varlığını belirlemek ve hasarı değerlendirmek üzere incelemelerde bulundu. Bu çalışmalar, bölgedeki tarım faaliyetlerinin yeniden düzenlenmesi ve zarar gören alanların onarılması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri