Beslenme uzmanı Canan Karatay, çay severlere önemli bir uyarıda bulundu. Türkiye’de günün her saati en vazgeçilmez keyiflerden biri olan çayın, özellikle yemekten sonra içildiğinde her yudumunun zehir etkisi gösterebileceğini belirtti. Çayın bu zehir etkisini gösterme sebebini açıkladı.
Karatay'a göre, sıcak bir çay bardağı, yemekten hemen sonra tüketildiğinde adeta zehir görevi görebilir. Çünkü çayın içinde bulunan maddeler mide asidini artırarak sindirim sistemine olumsuz etkiler yapabilir.
Beslenme uzmanı Canan Karatay, çay tiryakilerini uyararak, çayın keyif amacıyla içilmesi gerektiğini ve özellikle yemek sonrası hemen tüketilmemesi konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Karatay, çayın içerdiği maddelerin demir emilimini azaltmasından dolayı yemekten hemen sonra içilmesinin önerilmediğini söyledi. Ayrıca, şekerle içilen çayın da sağlık açısından zararlı olduğunu vurgulayan Karatay, şeker yerine çay içerisine bir kaşık tereyağının eklenmesini tavsiye etti. Karatay, daha önce de bu konuyla ilgili benzer bir öneride bulunmuş ve dikkat çekmişti.
Doğru çay tüketim saatinin de altını çizen Karatay, çayın akşam yemeğinin ya da sabah kahvaltılarından bir saat sonra içilmesini önerdi.