Çaykur'un özelleştirilmesi iddialarına Cevdet Yılmaz'dan yanıt!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Çaykur'un özelleştirilmesi ile ilgili iddialara yanıt verdi. Yılmaz, Çaykur ile ilgili özelleştirme iddialarına karşılık olarak böyle bir konunun olmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye Varlık Fonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Çaykur'un özelleştirilmesi ile ilgili bir durumun olmadığını, Çaykur'un bir devlet teşekkülü olarak varlığını devam ettirdiğini açıkladı.

''ÇAYKUR ÖZELLEŞTİRMEDEN UZAK YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR''

Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularına cevap veren Yılmaz, demokratik bir anayasanın gerekliliğine dikkat çekerek, bu anayasanın kalkınma planına ve 2053 hedefine destek olacağını söyledi.

Yılmaz, kurlara yönelik açıklamasında da, günlük hareketliliklerin olduğunu ve gelecek dönemde böyle bir hareketliliğin beklenmediğini dile getirdi. Son dönemde yaşanan hareketliliği de teknik ve siyasal açıdan beklemediklerini sözlerine ekledi. Çaykur ile ilgili sorulara da yanıt veren Yılmaz, Çaykur'un özelleştirmeden uzak yatırımlarına devam ettiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri