Cem Garipoğlu'nun mezarında bulunan poşetteki kan örneği insan kanı çıkmadı

2009 yılında Münevver Karabulut'u vahşice öldürdüğü için cezaevine giren ve 2014 yılında intihar ettiği belirtilen Cem Garipoğlu’nun mezarında bulunan düğümlü poşet üzerindeki incelemeler tamamlandı. Yapılan analizler, poşetteki kan örneğinin insan kanı olmadığını ortaya koydu.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan fethi kabir sürecinde, Garipoğlu’nun mezarında 30x30 santimetrelik düğümlü bir şeffaf poşet bulunmuştu. İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı'nda yapılan incelemelerde, poşetin içinde bir kan örneği olduğu tespit edildi. Ancak yapılan analizler, bu kan örneğinin insan kanı olmadığını gösterdi.

POŞET ÜZERİNDE İZ BULUNAMADI

İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı'nda poşet üzerinde çeşitli analizler yapıldı. UV ışık taraması, renk reaktif testi ve DNA izolasyon yöntemleri gibi tekniklerin kullanıldığı incelemede, poşet üzerinde vücut sıvısına dair herhangi bir iz bulunamadı. Poşetin düğüm kısmından alınan örneklerin de genetik analizlere yanıt vermediği kaydedildi.

KARABULUT AİLESİNİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Karabulut Ailesi’nin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, poşet üzerinde DNA ve parmak izi çalışması talep ettiklerini belirterek, "Yapılan incelemeler sonucunda poşette vücut sıvısı bulunmadığı, iç kısmında bir kan örneği olduğu ancak bu kanın insana ait olmadığı tespit edildi" dedi. Epözdemir, ayrıca İstanbul Üniversitesi Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü'nün de poşetle ilgili incelemeler yapması için yeni bir talepte bulunacaklarını ifade etti.

ARKA PLAN: FETHİ KABİR SÜRECİ VE ŞÜPHELİ DETAYLAR

Cem Garipoğlu'nun intihar ettiği iddiası kamuoyunda uzun süredir tartışılıyor. Karabulut ailesi, Garipoğlu'nun gerçekten öldüğüne dair şüpheler sebebiyle mezarın açılması talebinde bulunmuştu. Mezarda yapılan incelemelerde, Garipoğlu'nun anne ve babasıyla uyumlu DNA sonuçları elde edildiği açıklanmıştı. Ancak düğümlü poşetle ilgili çıkan yeni detaylar, akıllarda soru işaretleri oluşturmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri