"Çember-21" operasyonlarında 4 bin 491 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 5 gün içinde yurt genelinde düzenlenen "Çember-21" operasyonlarında aranan 4 bin 491 kişinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, 81 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında çeşitli suçlardan aranan bu kişilerden 4 bin 455'inin 5 yıla kadar, 19'unun 5-10 yıl arası ve 17'sinin ise 10 yıl ve üzeri süredir arandığı belirlendi.

Yakalananlar arasında 690 hırsızlık, 291 dolandırıcılık, 130 yağma, 118 adam öldürme, 128 cinsel suç, 860 narkotik suç, 26 terör suç ve 400 kaçakçılık ve organize suçlardan aranan kişiler bulunuyor. Bakan Yerlikaya, bu kişilerin adalete teslim edildiğini ve firari suçluların yakalanarak sokaklardan temizleneceğini vurguladı.

Yerlikaya, operasyonları yöneten valiler, kaymakamlar, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, sahil güvenlik ekipleri ve operasyonlara katılan polis ve jandarmaları tebrik etti. Bakan, "Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri