Araştırma ve Kültür Vakfı (AKV) Ankara Şubesi, Hacıbayram'daki binasında "Gurbetten Sılaya Göç Edenler" programının 26'ıncısını bugün düzenledi. Hayatını kaybedenlerin anıldığı programa 24. Dönem TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AKV Ankara Şube Başkanı Metin Mahitapoğlu, yönetim kurulu üyeleri, istişare kurulu üyeleri, Ankara'daki STK temsilcileri ve çok sayıda isim katıldı.
Programda bir konuşma yapan 24. Dönem TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Tüm şehitlerimizin ve aramızdan ayrılan kardeşlerimizin mekânı cennet olsun. Burada ismi geçen arkadaşlarımızın çok büyük bir kısmı ile yüz yüze tanışma imkanımız olmasa da hepsinin iyi bir Müslüman olduğuna hüsnü şahadet ederim." dedi.
"ÖĞRENCİ VE ENTELEKTÜEL BİR HAREKET"
Çiçek, 80'lerde iki kutuplu bir dünyada, endişelerin yaşandığı bir ortamda Mücadele Birliği'nin bir araya getirdiği isimleri, "Mevcut ve yakın tehlike karşısında ülke iyi yönetilemiyor, emperyalist güçler var, onların hedefinde Türkiye var... Bir araya gelişimizin sebebi; biz uyanmışız, milletimizin de uyanması lazım, bu şekilde başlamıştı mücadelemiz." diye hatırlattı.
Mücadele Birliği'nin öğrenci ve entelektüel bir hareket olarak başladığına dikkati çeken Çiçek, "STK'lar içerisinde en üst düzeyde eğitim almış arkadaşların meydana getirdiği bir yapılanma. İyi niyetle başladığımız bu süreçlerde zaman zaman yol kazaları olabiliyor, herkes kendi yolunu tercih ediyor. Geçmişte bu hareketin içinde olduğum için asla bir pişmanlığım yok." şeklinde konuştu.
"BİLİMSEL BİR TARİH YAZILMALI"
"Geriye takılıp kalarak zaman tüketmeyi doğru bulmuyorum." diyen Cemil Çiçek, "Bu tür hareketlerin bilimsel anlamda tarihinin yazılması lazım. Entelektüel birikimi olan bu toplumda, bunun yapılmaması bir eksikliktir. Akademik ünvana sahip olan arkadaşların bu konuya kafa yormasında fayda var, çünkü eski hataları yapmamak lazım." tavsiyesinde bulundu.
"İSLAM DÜNYASI AKLINI KAYBETTİ, BATI İSE VİCDANINI KAYBETTİ"
Muhammed İkbal'den alıntı yaparak konuşmasına devam eden Çiçek, "İslam dünyası aklını kaybetti, Batı ise vicdanını kaybetti. İslam toplumları 'Nerede yanlış yaptık?' kısmını düşünmüyor. Bugün 'Ülkemizin yeniden bir milli kurtuluşa ihtiyacı var.' diyorsak, bunu yapacak bir kompozisyon var mı? Devletin eksiği, hatası, yanlışı olabilir ama devletin bilgisi dışında bu ülkede hiçbir şey yapılamaz." diye konuştu.
"DİNEN, SİYASETEN VE TİCARETEN KANDIRILMIŞ BİR TOPLUMUMUZ VAR"
15 Temmuz sürecine atıf yapan Cemil Çiçek, FETÖ hatırlatması yaparak önemli uyarılarda bulundu. "Dinen, siyaseten ve ticareten kandırılmış bir toplumumuz var." diyen Çiçek, "15 Temmuz'u yaşadık ama bu toplum 15 Temmuz'un yüzde 10'nunu biliyor, FETÖ'yü toplum olarak tam incelemiş değiliz!" dedi.
FETÖ konusunda fotoğrafın tamamına bakmak gerektiğini vurgulayan Çiçek, "Fotoğrafın tümünü hâlâ göremedik, bu da Türkiye'nin başka tehlikelerle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Aklımızı başımıza alamadık. Cennet gibi bir ülkemiz var. Türkiye gibi bir ülkeyi kimse rahat bırakmaz." ifadelerine yer verdi.
"AKLINIZI VE VİCDANINIZI KİMSEYE İPOTEK VERMEYİN!"
Türkiye üzerinde kötü emelleri olan ülkelerin istihbarat servislerinin nasıl çalıştığına da değinen 24. Dönem TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "8-10 devletin birinci sınıf istihbaratçılarının Türkiye'de görev yaptığını söylüyoruz. Bunlar pazarda patates, soğan satmıyor. Bunların çoğu, sosyolojik yapıların içinde yer alıyor, ülkemizin aleyhine çalışıyor. FETÖ'yü gördük. Milletin parasını toplayan FETÖ'cüler şimdi miras kavgasına düştü, bunu görüyoruz. Bunları kayıt dışı topladılar, kimse ne kadar olduğunu bilmiyor. Onun için aklınızı ve vicdanınızı kimseye ipotek vermeyin! Her şeyi akıl ve vicdan süzgecinden geçirelim, 'kandırıldık' demeyelim." uyarısında bulundu.
Maddi yardımlar konusunda da FETÖ üzerinden örnek veren Cemil Çiçek, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Cüzdanınızı (paranızı) nereye harcandığını bilemediğiniz yerlere vermeyin. Bakın FETÖ'nün 180 milyar dolarlık sermayesinden bahsediliyor. Türkiye'nin aleyhine faaliyetler yapıyorlar, buralara harcıyorlar. Bunlara dikkat etmezsek aklını kaybetmiş toplumlar olarak devam edeceğiz."
Kur'an tilaveti ile başlayan programda, hayatını kaybedenlerin fotoğraf ve özgeçmişlerinin yer aldığı bir slayt gösterimi de yapıldı.