CHP Datça Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Yaka söz verdi: "Daha Yeşil Bir Datça"

CHP Datça Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Yaka, "El ele, Kol kola, Omuz Omuza, Daha Güzel, Daha Yeşil Bir Datça" sloganıyla, 2019 yerel seçimlerindeki yüzde 55.5 olan oy oranlarını yüzde 65'e çıkarmaya söz verdi.

CHP Datça Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Yaka, Datça Belediyesi'nin öncelikleri, yerel yönetimde demokratik ve katılımcı bir anlayışı benimseyerek Datça Yarımadası'nı daha yaşanabilir, yeşil ve kültürel bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Belediyecilik ilkeleri, bu hedeflere ulaşmak için belirlenmiş ve toplumsal refahı öncelik olarak kabul ediyor.

Datça'da belediyecilik, toplumun katılımını ve dayanışma kültürünü teşvik ediyor. Demokratik yönetim anlayışıyla, ortak karar alma süreçleri ön planda tutuluyor. Bu doğrultuda, üretici ve paylaşımcı bir belediye modeli oluşturularak, kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaşatılması için adımlar atılıyor.

Kentlilik bilinci ve ortak yaşam kültürü, vatandaşların çevreye duyarlılıkla hareket etmesini teşvik ediyor. Bu çerçevede, doğal ve tarihi çevrenin korunması ve kırsal alanların kamusal yarar doğrultusunda kullanılması öncelikli amaçlar arasında yer alıyor.

Belediye, sürekli gelişim ve yenilikçilik prensibiyle hareket ediyor. Nitelikli hizmet anlayışıyla, halkın ihtiyaçlarına yönelik kaliteli ve etkili hizmetler sunulması sağlanıyor. Ayrıca, üreticilerin desteklenmesi ve tüketicilerin korunması amacıyla politikalar geliştiriliyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliği, kültür ve sanatın desteklenmesi, şeffaf belediyecilik anlayışı ve eğitime verilen önem de belediyenin öncelikleri arasında bulunuyor. Yaşlılara ve engellilere yönelik özel destekler de, toplumsal dayanışma ruhunu ve adaleti vurguluyor.

CAHİT YAKA KİMDİR?

Datça'nın topraklarına ve kültürüne kök salmış olan Cahit Yaka, eğitim alanında başlayan yolculuğunu, toplumun çeşitli kesimlerindeki etkisiyle siyasi mücadelesine dönüştürmüş bir isimdir.

1957'de Datça'nın Yaka Köyü'nde doğan Yaka, eğitim hayatına bu topraklarda adım attı. Yaka İlkokulu'ndan başlayarak öğrenimini sürdürdü ve Gazi Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Eğitim camiasında öğretmenlikten başlayarak, ilköğretim müfettişliği, Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi önemli görevleri üstlendi. Ancak sadece eğitim alanında değil, siyasi arenada da etkin rol oynadı. 20. Dönem TBMM - Muğla Milletvekili Zeki Çakıroğlu'nun danışmanlığını yapması, siyasete olan ilgisini ve etkisini gösteriyor.

Yaka, TÖB-DER, EĞİT-DER, EĞİT-SEN gibi eğitim alanındaki örgütlerde yöneticilik yapması, KESK İl Temsilciliği ve PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ Yöneticiliği gibi görevler üstlenmesi, sosyal ve kültürel alandaki katkılarını gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri