CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Erdoğan gelince ayağa kalkma açıklaması: "CHP demokratik bir partidir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'nin 28. Yasama Dönemi 3. Yasama Yılı açılışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta karşılamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel, Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık yapmamayı önceden ifade ettiklerini belirtti ve Erdoğan'ın yemine uygun bir konuşma yapacağını umarak onu ayakta karşıladıklarını söyledi. Ancak, konuşmanın bir parti genel başkanı konuşması niteliğinde olduğunu düşündükleri için ayrılırken ayağa kalkmadıklarını ifade etti.

CHP'nin demokratik bir parti olduğunu vurgulayan Özel, milletvekillerine ayağa kalkma konusunda bir zorlamada bulunmadıklarını, bazı milletvekillerinin dışarıda beklemeyi tercih ettiğini belirtti.

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile el sıkışmaktan kaçınmadıklarını da ekleyerek, normalleşme adımlarının Türkiye'ye fayda sağlayacağını dile getirdi. CHP'nin sert eleştirilerini sürdüreceklerini ancak saygıyı elden bırakmayacaklarını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son yerel seçimlerde birinci parti olarak çıktıklarını ve güncel kamuoyu anketlerinde de birinci sırada olduklarını vurguladı. Gelecekte iktidar partisi olmayı hedeflediklerini belirten Özel, "CHP olarak bu duruma uygun davranmaya devam edeceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri