CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş kimdir?

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en ağır hasarı alan illerden biri olan Hatay'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş, 2024 seçimleri için yeniden aday olarak gösterildi. Savaş'ın adaylığı vatandaş nezdinde tepkiye yol açarken, hayat hikayesi de merak konusu oldu. Peki Lütfü Savaş kimdir? İşte detaylar...

6 Şubat tarihli depremlerin en fazla hasara yol açtığı şehirlerden biri olan Hatay'daki depremin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında istifa çağrıları yapıldı. Ancak, CHP Parti Meclisi tarafından Savaş, kesin aday olarak bir kez daha seçildi. Bu durum Hataylılar arasında tepkilere neden oldu.

LÜTFÜ SAVAŞ KİMDİR?

Lütfü Savaş, 23 Mart 1965 tarihinde Hatay'ın Yayladağı ilçesinde doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşunda görev aldı ve 2007 yılında doçent unvanını elde etti. 2006-2008 döneminde Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevinde bulundu.

Siyasi kariyerine 2009 Türkiye yerel seçimlerinde AKP'den Antakya Belediye Başkan adayı olarak seçilerek başlayan Savaş, %47.3 oy alarak göreve gelmiştir. Ancak, 2014 Türkiye yerel seçimlerinde AKP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını değiştirmesinin ardından, Savaş AKP'den istifa etmiştir. Aynı seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı olarak %41 oy alarak Hatay'ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Lütfü Savaş, CHP Parti Meclisi tarafından 10 Ocak 2024'te bir kez daha Hatay için aday gösterildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri