CHP heyetinden önemli ziyaret: Bakan Mehmet Şimşek görüşmesi!

Bugün saat 10.00'da, CHP heyeti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile kritik bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmede, asgari ücrete zam ve emekli maaşı konularının öncelikli olarak ele alınması bekleniyor. CHP heyeti, bu önemli toplantıda partiyi temsilen Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir'in de yer alacağı bir kadro ile hazır bulunacak.

CHP heyeti, ziyaret öncesi Bakan Şimşek ile görüşmede ele alınacak konuları masaya yatırdı. Heyet, halihazırda hükümetin çalıştığı "vergi reformu" paketi için önerilerin yer aldığı kapsamlı bir rapor hazırladı. Bu rapor, CHP'nin vergi reformu konusundaki düşüncelerini ve önerilerini içeriyor.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞI GÜNDEMDE

CHP'li ekonomi kurmayları, görüşmede "acil önlem alınması gereken konular" olarak nitelendirdikleri başlıkları da Hazine ve Maliye Bakanına sunacak. Bu başlıklar arasında asgari ücret ve emekli maaşı öne çıkıyor. CHP'li Yalçın Karatepe, Temmuz ayından itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini dile getirecek. Ayrıca, emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi masada olacak.

Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin arttırılması, TÜİK verileri ve Varlık Fonu gibi başlıklar da CHP'li kurmaylar tarafından gündeme getirilecek. Bu konular, ekonominin çeşitli alanlarında iyileştirme ve reform ihtiyacını vurgulamak amacıyla ele alınacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri